Kurja očesa

  Nasveti

Kurje oko oziroma otiščanec je majhna poroženela tvorba, ki se pojavi na prstih ali blazinicah stopal in v stožčasti obliki raste v globlje plasti kože. Zaradi stalnega pritiska na živčne končiče v koži je lahko tvorba izrazito boleča, največkrat pa nastane zaradi statičnih obremenitev delov stopala ali pa zaradi neudobne preozke obutve. Za odstranjevanje kurjih očes vam priporočamo obisk pedikerja, ki ima za odstranjevanje kurjih očes zagotovo najprimernejše izdelke in pripomočke.

Boleča kurja očesa na podplatu

Kurje oko nastane kot obrambni mehanizem našega telesa, ki na ta način varuje občutljivo kožo, na katero vsakodnevno močno pritiskamo. Kurje oko je dokaj neprivlačno na pogled in se lahko pojavi kjerkoli na stopalih, prav tako pa se lahko pojavi tudi na peti ali prstih na nogi. Kurja očesa na podplatu so lahko, kar se bolečine tiče, zares boleča. Bolečina se pojavi, takoj ko obremenimo del, na katerem se je pojavilo kurje oko. Ovirajo nas pri hoji, vsakdanjih opravilih in športu. Odstranjevanja kurjega očesa se sicer lahko lotite sami, a zares vam priporočamo obisk pedikerja, ki najbolje ve, kako se znebiti kurjega očesa. Hkrati vam bo tudi svetoval, kako se izogniti ponovitvi.

Kako se znebiti kurjega očesa?

Preventivno je nastanek kurjega očesa najbolje preprečiti z ustrezno obutvijo in predvsem redno nego stopal. Obstajajo izdelki za odstranjevanje kurjih očes doma, a najhitreje se boste otiščancev zagotovo znebili s pomočjo medicinske pedikure. Medicinska pedikura je storitev, ki  se opravlja  s kirurško sterilnimi instrumenti,  vrhunsko opremo za nego nog ter strokovno usposobljenim osebjem.

Doma se lahko lotimo odstranjevanja kurjih očes na podplatu oziroma stopalih s pomočjo posebnih pripravkov, ki jih lahko kupite v lekarni. Odstranitev traja več dni, ljudje pa pogosto prezgodaj obupajo. V Lassaninih pedikerskih salonih zaposleni dobro vedo, kako se znebiti kurjega očesa, saj se z odstranjevanjem kurjih očes srečujejo vsakodnevno. Ne dovolite, da vas kurja očesa na podplatu ali ostalih delih stopala spravljajo v slabo voljo! Obiščite naše salone na Zaloški 7, Dalmatinovi 11 in Slovenski 27.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane