Pomlajevanje kože

  Nasveti

Zahteve in pričakovanja sodobne družbe po mladostnem izgledu in napeti koži na obrazu so vse večje, zato v razvitem svetu drastično narašča število kirurških posegov, s katerimi lepotni kirurgi poskrbijo za pomlajevanje kože, zlasti na predelu obraza, dojk in stegen. Preden pričnemo razmišljati o takšnih drastičnih ukrepih, je potrebno povedati, da obstaja veliko možnosti nekirurškega pomlajevanja kože oziroma glajenja gub.

Katere metode glajenja gub obstajajo?

V prvi vrsti lahko za lepo kožo skrbimo z ustrezno prehrano, ki naj vsebuje veliko mineralov in vitaminov ter esencialnih aminokislin. Izogibati se je priporočljivo tudi nekaterim razvadam, kot je na primer kajenje, škodljivo za kožo pa je seveda tudi pretirano izpostavljanje soncu in savnanje. Napeto in mladostno kožo na obrazu lahko dosežemo tudi z vajami, ki krepijo obrazne mišice, predvsem pa s pravilno nego in ustreznimi produkti. Seveda pa lahko posežemo tudi po številnih neinvazivnih nekirurških metodah pomlajevanja v kozmetičnih salonih, kot so: mikrodermoabrazijo, kemični piling, vbrizgavanje botoksa, razne oblike mezoterapije, uporabo radiofrekvence in laserjev.
Oblike nekirurškega pomlajevanja, ki ima za posledico napeto kožo na obrazu in glajenje gub, in jih ponujamo v Lassaninih salonih, so:
nege obraza (Dalmatinova 11)
mezoterapija z mikroiglami (Dalmatinova 11)
pomlajevanje kože z lasersko tehnologijo ELOS (na Zaloški 7)

Pomlajevanje kože na obrazu z ELOS tehnologijo

Pri fotopomlajevanju s pomočjo laserskega ali IPL sistema odpravimo določene posledice staranja, kot so gube in starostna znamenja. Laserski tretmaji pa so se izkazali kot zelo primerni tudi pri odstranjevanju brazgotin, popokanih žilic in odstranjevanju nadležnih dlak. Tretma je popolnoma neboleč, lahko se pojavi le nekaj rdečice, ki pa nekaj ur po postopku povsem izgine. Za optimalen izgled  in napeto kožo na obrazu je potrebno ponoviti nekaj terapij, zelo dobro pa je, če se stranka odloči tudi za vzdrževalno terapijo, kar pomeni, da v razmaku štirih mesecev opravijo obnovitveni tretma. Tako bodo gube odstranjene optimalno in bo koža napeta ter sveža.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane