Težave z lasmi v zimskem času

  Lassana svetuje

Stopili smo v zimski čas. Čas, ko se temperatura med notranjimi prostori in zunanjim okoljem močno razlikuje, kar močno vpliva tudi na zdravje in stanje našega lasišča in las.


Najbolj razširjeni težavi pozimi sta prhljaj in statična naelektrenost las. Zaradi večjih menjav med toplim in hladnim prostorom ter povečane vlage v zraku nastane prhljaj ali pa se lasišče prične sušiti, kar nikakor ni dobra osnova za rast zdravih las. Druga težava so naelektreni lasje, do katerih pride zaradi neuravnoteženega nivoja vlage v laseh in vremenskih pogojev, ki lase izsušijo in poškodujejo ovojnico lasu. Stanje poslabša tudi dejstvo, da v hladnejših mesecih nosimo pokrivala. Takšni lasje so »neubogljivi« in jih je težko urediti v pričesko. Na tržišču obstaja veliko produktov, ki stabilizirajo nivo vlage v laseh ter s tem preprečijo izsušenost, razmršenost in naelektrenost las. Tovrstne produkte vam ponujamo tudi v naših salonih.

Pri prhljaju pa se je v prvi vrsti potrebno zavedati, da imamo različne tipe prhljaja: mastni prhljaj, suhi prhljaj, izsušeno občutljivo lasišče itd. Ko definiramo pravilne vzroke za nastanek, lahko zdravimo lasišče.

V boj zoper zimskim tegobam las se lahko odpravimo s primerno pričesko, ustrezno nego in prehrano, ki lasem zagotavlja potrebne snovi za kvalitetno rast las. Priporočamo raznoliko prehrano z veliko minerali in vitamini. Občasno svetujemo tudi prehranska dopolnila, ki bodo zagotovila ne le prožen in zdrav las, temveč tudi lepo kožo in zdrave nohte. V Lassani pa priporočamo tudi analizo oz. pregled lasišča, pri kateri ugotovimo stanje vašega lasišča ter na podlagi tega določimo ustrezno nego in potrebne tretmaje oz. globinske nege, da bo vaše lasišče zdravo, lasje pa lepi in voljni.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane