Katere britvice uporabljaš? … JIH NE! 😇

TRAJNO LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAČIC – ELOS

👉 Imate dovolj britja in depilacij? Se vam dlake vraščajo? Imate vnetje kože po depilaciji? 👈

Lasersko odstranjevanje dlak je ena izmed najpogostejših estetsko-medicinskih postopkov na svetu. Poslužujejo se ga tako ljudje, ki so naveličani britja 🪒, puljenja ali voskanja dlak, kot tudi tisti, ki imajo po britju ali depiliranju težave z izpuščaji ali vraščanjem dlak. 🔥🔥🔥

Z Elos tehnologijo lahko ženskam kot moškim nudimo odlično rešitev za odstranitev dlak s telesa in obraza. S pomočjo Elos tehnologije uspešno izvajamo odstranjevanje temnejši in pa tudi rdečkast in ter svetlejših dlačic. (kar je ponavadi težje, saj temnejše dlake imajo več pigmenta, na katerega pa deluje laserski žarek).           

🙂 Za razliko od navadne depilacije je lasersko odstranjevanje dlak učinkovitejše in dolgotrajnejše 🙃. Tretma lahko izvajamo na skoraj vseh delih telesa (izjema  je predel okoli oči 👀 ter brazil 🇧🇷(ženske)). Zaradi neenakomerne rasti dlak, kar je spodaj podrobneje opisano, je za končni rezultat potrebnih nekaj ponovitev. Število le teh pa prilagodimo posamezniku (večina prvič potrebuje 4-8 obiskov.) Priporočeni razmaki med posameznimi tretmaji se prav tako razlikujejo; od 4 do 6 tednov za obraz (kjer dlačice hitreje rastejo) in od 6 – 16 tednov za ostale dele telesa.

🔸 KAJ JE ELOS?

Napredna tehnilogija ELOS deluje po principu vzajemnega delovanja optične energije in radiofrekvenčnega toka (ang. Akronim: ELoctro Optical Synergie). Prednost ELOS tehnologije, pred laserskimi in IPL sistemi, je v nižji optični energiji, ki pregreva ciljne strukture in melanin v dlaki, ki se nahaja globje v podkožju. Zato le redko pride do stranskih učinkov, ki so posledica pregrevanja povrhnjice.


🔸 RAST DLAK IN ODSTRANJEVANJE

Ciklus rasti dlačic ima dve fasi in sicer, faza rasti in faza mirovanja. Najkrajša faza mirovanja (kar pomeni, da bodo dlačice, hitreje začele rasti) je na lasišču in obrazu (predvsem nad zgornjo ustnico). Trajanje mirovanja rasti pa je najdaljše na nogah in podlahteh. Odstranitev dlak s tehnologijo ELOS in drugimi napravami je mogoča le v fazi rasti. Na učinkovitost odstranjevanja in številu potrebnih tretmajev pa vplivajo še globina dlak, starost, spol, hormonski vplivi, zdravila in še kaj; zato je popoln rezultat nemogoče pričakovati že po enem obisku.

POPOLNA ODSTRANITEV VSEH DLAK – Po telesu imaš več milijonov dlačic, od katerih je le manjši del v fazi rasti, zato je nerealno pričakovati, da bodo uničeni vsi hkrati. Trajna odstranitev se namreč zgodi, ko je dlačni mešiček tako poškodovan, da dlaka ne more več rasti. Zato je tudi veliko težje odstraniti velusne dlake – tako imenovan puh.

Trajno zmanjšanje števila in velikosti dlak z uporabo laserjev, IPL tehnologijo in ELOS je torej mogoče le z več obiski/ponovitvami. Kljub vsemu, pa trajanja oz. št. obiskov ni mogoče predvideti, zaradi že prej omenjenih dejavnikov, ki se razlikujejo od posameznika, do posameznika (gostota dlak, spol, hormonski vplivi,  zdravila, občutljivost na bolečino …).


🔸 KAKO NAJ SE PRIPRAVIM NA LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

  • Dlak vsaj 6 tednov prej NE pulite – laser deluje le na dlake, ki SO, ne pa na tiste ki jih ni.
  • Izogibajte se soncu (opeklinam), vsaj 6 tednov prej.
  • Uporabo samoporjavitvenih izdelkov tudi odsvetujemo vsaj 4 tedne pred tretmajem.

Dva dni pred prvim tretmajem je treba izbrano področje obriti. Pred terapijo pa bi prosili, da je področje telesa, kjer bomo odstranjevali dlake, očiščeno in brez ličil, krem in deodoranta. Če le to ni mogoče, pa to nujno povejte pred začetkom postopka, da področje očistimo mi.


🔸 KAKO POTEKA LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

Odstranjevanje dlak izvajamo v posebni sobi in vsi morajo nositi posebna zaščitna očala. Laser deluje v impulzih/strelih svetlobe, ki gredo skozi pigment v dlaki. Ta (svetloba) se spremeni v toploto, ki poškoduje lasni mešiček in korenino. Po naših izkušnjah gre za hitro in ostro bolečino, ki bolj spominja na špikanje. Če je potrebno, 30 do 60 min prej, nanesemo anestetično kremo, zlasti na manjših in občutljivejših področjih. Imajo pa ELOS laserji vgrajen hladilni mehanizem, kar precej pripomore.


🔸 KAJ PA PO LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK?

Najpomembneje je, da po tretmaju kožo zaščitite pred soncem in se mu izogibate (tudi pred).  Odsvetujemo uporabo solarija in pa telovadbe oz. aktivnosti pri kateri se močneje znojite.

Priporočali bi še, da se dva dneva pred in po tretmaju izogibate pilingom in produktom ki vsebujejo glikolno kislino (glycolic acid) ter retinol.


🔸 KDAJ BOM VIDEL/A REZULTATE?

Rezultati se po navadi opazijo takoj po terapiji. Je pa seveda odvisno od več dejavnikov, kakor so na primer ten kože, debeline dlak, območja, kjer izvajamo terapijo, ipd.

Za pol-trajno zmanjšanje števila dlak večina ljudi potrebuje 4 do 8 postopkov. Po zaključku, večini dlake sploh ne zrastejo več mesecev ali celo leto. Ko pa začnejo dlake rasti, jih je manj in so tanjše ter svetlejše.


🔸 KAKŠNI SO MOŽNI NEZAŽELJENI UČINKI?

Nezaželjeni učinki so večinoma blagi in trajajo največ dan ali dva. Področje je lahko pordelo, občutljivo in malce otečeno, kakor blaga sončna opeklina. Če želite lahko nanesete hladilni gel, na primer z aloe vero. Ni pa nujno. Drugi neželeni učinki so zelo redki, to so na primer opekline, mehurji, spremembe tena kože, izbruh herpesa ali okužbe.

V našem salonu uporabljamo torej ELOS tehnologijo, ki pa poleg laserskega odstranjevanja dlak omogoča še: – odstranjevanje pigmentnih madežev in kapilar in – nekirurški lifting za glajenje gubic (na obrazu). To pa dosežemo z drugačnimi nastavki na aparaturi.

V kolikor vas zanima več o teh dveh storitvah, nam pišite na info@lassana.si ali si preberite TUKAJ.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane