Pričeska za šolarja naj bo praktična

  Lassana svetuje

Poletje se poslavlja in pričenja se novo šolsko leto in s tem vse obveznosti, ki sovpadajo z njim. Pozanimali smo se, kakšne pričeske svetujejo naše zaposlene otrokom za šolske klopi in izven šolske dejavnosti.
Urejen zunanji videz je velikega pomena. Pri zunanjem videzu je pričeska ena izmed bolj opaznih lastnosti, ki jih zaznamo pri človeku. Naj bodo naši otroci urejeni vsak dan.

O trendih pričesk za šolarje in o tem, kaj je pomembno pri oblikovanju nove pričeske za šolarja, smo se pogovorili s frizerko Tjašo iz Lassana salona Slovenka 11.          

Pričeska naj bo praktična in enostavna

Tjaša je poudarila, da je zagotovo v prvi vrsti najpomembnejša enostavnost oblikovanja pričeske. Najboljša je tista pričeska, ki jo je enostavno oblikovati vsak dan; pričeska, ki šolarja ne moti pri vsakodnevnih dejavnostih, različnih opravilih, igranju in v prvi vrsti pri učenju. Otroka naj lasje ne motijo ter naj mu ne zakrivajo vida. Pri mlajših je predvsem pomembno prisluhniti željam staršev in pa tudi otrok, saj le ti večinoma zelo radi izrazijo svoje želje.

Igrive pričeske so za otroke preprosto »IN«

Tjaša priporoča otokom predvsem igrive in živahne pričeske. Nikakor ne morete zgrešiti z vedno modnimi rahlo nakodranimi lasmi za punčke, ki se jih preprosto lahko doseže tudi s pomočjo kitk ter nekoliko bolj »skuštrane« frizure, kajti otroci naj bodo v prvi vrsti otroci. Veseli, razigrani, a hkrati urejeni, da ga lasje pri njegovih dejavnostih ne ovirajo, ampak mu še dodatno poudarijo njegovo prikupnost.

      klasik 10WEB

Kakšne pričeske so idealne za šolske obveznosti in izvenšolske dejavnosti?

Seveda je odvisno od dejavnosti, ki jo opravlja šolar, vendar s pričeskami, ki ustrezajo šolarju in ga ne motijo pri dejavnosti so zagotovo ustrezne. Otrok se mora s svojo pričesko dobro počutiti in hkrati ga ta ne sme ovirati pri vseh njegovih različnih dejavnostih. Idealne so razne kitke, čop (ki pa naj ne bo preveč tesno narejen, da ne bi prišlo do bolečega lasišča ali celo glavobola), figa, obroči za lase, kratke pričeske za dečke, itd. Skratka take pričeske, da lasje ne gredo preko obraza in oči.  

     klasik 16WEB1

Univerzalnega recepta za pričesko, ki bi ustrezal vsem ni 

In kakšne pričeske imajo otroci najraje? Kot pri vseh stvareh, je tudi pri izbiri pričeske za šolarje, odvisno od vsakega posameznika. Tjaša opaža, da dečki velikokrat želijo imeti »zabrite« frizure, po zadnji modi, spet drugi pa preferirajo daljše lase, ki segajo tudi nekoliko čez obraz.

 

 

 

 

 

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane