Pravilna nega las

  Nasveti

Vsi si želimo imeti lepe in goste lase. Podobe sijočih, močnih las nas spremljajo povsod – v oglasih, v filmih, podobe lepotcev in lepotic v nas strmijo z jumbo plakatov. Ko pa se pogledamo v ogledalo, pogosto nismo zadovoljni z izgledom naših las, ki so štrenasti, krhki, tanki in fini ter naelektreni, saj pogosto pozabljamo na globinsko nego las in nego lasišča. Kaj pa, če vam povemo, da so lepi lasje le korak stran?

Nega lasišča in las

Zdrav in lep las se prične pri zdravem lasišču, zato nikakor ne smemo pozabiti na nego lasišča. Pazimo, da ne uporabljamo preveč agresivnih šamponov in prevročega fena. Lasišča med brisanjem ne drgnemo premočno, priporočljiva pa je nežna masaža lasišča, saj s tem stimuliramo prekrvavitev lasišča. V Lassaninih salonih lahko naredimo testiranje lasišča, na podlagi katerega izberemo pravilno nego oz. ‘zdravljenje’ lasišča. Kadar je težava v lasišču, se to vedno pozna tudi na kvaliteti las, zato v salonu v primeru strukturno poškodovanih ali krhkih las vedno svetujemo masko za lase oziroma ustrezno globinsko nego las.

Maske za lase naredijo čudež

Maske za lase, ki jih pri negi las uporabljamo v naših salonih so pravzaprav globinska nega las. Glede na stanje lasišča in las izberemo ustrezno nego las in lasišča. Lasje zaradi maske postanejo voljni, mehki, prožni in sijoči, hkrati pa so odpravljene tudi strukturne poškodbe. Profesionalne maske za lase, ki so namenjene za uporabo v salonu, so zares zelo učinkovite, vsekakor pa je dobro, da si vsake toliko časa privoščimo tovrstno nego las tudi doma.

Globinska nega las – zdravilo za poškodovane lase

Kadar so lasje povsem izčrpani, krhki in lomljivi, ter so močno strukturno poškodovani, priporočamo globinsko nego las, ki jo izvedemo v salonu. Obstajajo različne oblike nege las, zaradi tega je trajanje maske za lase različno – od nekaj minut pa tja do 20 minut. Ker je učinek viden takoj, lasje pa so vam hvaležni za hranljivo masko, vam občasno nego las v frizerskem salonu zares toplo priporočamo.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane