Podaljševanje las za daljše in bolj polne lase

  Lassana svetuje

Podaljševanje las je postopek, s katerim omogočimo polnost ali dodamo dolžino naravnim lasem. Podaljševanje naravnih las je zelo priljubljeno, saj je praktično, končni videz je lep, predvsem pa je postopek podaljševanja ugoden. Ne gre le za daljšanje las, temveč tudi za dodajanje volumna. Tako so podaljški za lase primerni tudi za tiste, ki jim gostota naravnih las ne ustreza in bi želeli polnejši videz svoje pričeske.

 

Prva prednost podaljševanja las je v dolžini in v dramatičnem videzu, ki ga z dolgimi in gostimi lasmi lahko pričaramo – poudarek je tudi na izredno kratkem času, v katerem to dosežemo. Takšno pričesko lahko poljubno spreminjamo in oblikujemo. Kadar je govora o podaljševanju las zagotovo velja, da je naravno najboljše. Naravni podaljški za lase se praktično zlijejo s pričesko in se navzven popolnoma skladajo z njo. Podaljški za lase so cenovno ugodni, še zlasti clip-on podaljški, ki predstavljajo tako ugodno kot praktično rešitev. Poleg tega pa rešijo problem tistih, ki imajo redke in tanke lase, saj v zelo kratkem času izboljšamo gostoto in volumen pričeske.

Naravni ali umetni podaljški za lase?

Podaljški za lase se delijo na umetne in naravne lase. Naravni lasje, iz katerih izdelujejo podaljške, prihajajo iz celega sveta. Največ jih prihaja iz Evrope, Kitajske in Indije. Glede na različno strukturo se razlikujejo v detajlih, vendar so njihove bistvene značilnosti skupne vsem tipom las. Kadar je govora o podaljševanju las zagotovo velja, da je naravno najboljše. Naravni podaljški za lase se praktično zlijejo s pričesko in se navzven popolnoma skladajo z njo. Tudi na blizu se takšni podaljški ne opazijo, poleg tega so trajnejši od umetnih ter sčasoma ne zbledijo. Če smo ekološko osveščeni, nam je jasno, da so naravni podaljški tudi okoljsko manj obremenjujoči kot umetni. 
Umetni lasni podaljški so narejeni iz umetnih las, ki jih proizvajajo na različne načine, v proizvodnji pa se uporabljajo različni materiali ter postopki obdelave. Lahko so narejeni iz poliestra, najlona ali akrila. S posebnimi tehnikami dosežejo majhne premere teh vlaken in jih oblikujejo v dolžino, da so čim bolj podobni naravnim lasem.

V primerjavi z naravnimi so umetni lasni podaljški zagotovo ugodnejši. Žal je cena edina prednost, saj glede ostalih lastnosti umetni podaljški za lase žal ne dosegajo enakih rezultatov kot izdelki iz naravnih las. Le te lahko namreč obdelujemo s kodralniki, likalniki ter drugimi pripomočki. Umetni lasje zaradi občutljivih materialov ne smejo biti izpostavljeni tako visokim temperaturam. V kolikor si zaželimo spremembe barve, moramo kupiti tudi ustrezno barvo umetnih lasnih podaljškov. V primeru naravnih podaljškov temu ni tako, saj jih lahko pobarvamo skupaj z naravno rastočimi lasmi. Na otip so umetni lasje nekoliko bolj suhi, krhki in niso tako mehki kot naravni. Poleg tega se ne svetijo enako, kot naravni lasje in zaradi tega se lahko na blizu opazi, da oseba nosi podaljške.

Različne tehnike podaljševanja las – praktični in ugodni so clip-on podaljški

Ker je na voljo več različnih metod za vstavljanje lasnih podaljškov, je dobro, da se pred samim postopkom podaljševanja las poučimo o osnovah vsakega postopka. Vsaka izmed metod ima svoje prednosti in slabosti. Tipi podaljškov so keratinski, tape in, microring ter clip-on. Še zlasti praktično in cenovno ugodno rešitev predstavljajo clip-on podaljški, ki so na voljo tudi v naših frizerskih salonih.

Clip-on lasni podaljški za lase se zlahka pritrdijo in še lažje odstranijo. Ta način podaljševanja las je primeren za tiste, ki podaljškov ne želijo nositi vsakodnevno. Za izdelavo clip-on podaljškov se ne uporablja pramenov, temveč lase razporejene v vrste, ki se jih na rastoče lase pritrdi s posebnimi sponkami. Velikokrat se ti podaljški nosijo na posebne priložnosti in dogodke, saj se že pred spanjem ponovno odstranijo.

V primerjavi z ostalimi tipi podaljškov so clip-on lasni podaljški zelo ugodni. Cena je sicer odvisna od tipa las, ki so bili uporabljeni ter od znamke oziroma proizvajalca. Zaradi enostavnosti pritrjanja ni potrebno obiskati salona, s čimer prihranimo tudi stroške storitve.

Vas zanima podaljševanje las? Cena postopka je v naših frizerskih salonih Lassana Ljubljana več kot ugodna.

Vabljeni!

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane