Katera oblika pa vam najbolj ustreza?

  Lassana svetuje

Zima je idealna priložnost za intenzivne barve, ki odražajo naše pozitivno vzdušje in nam popestrijo vsakdan. Vedno smo na lovu za novimi odtenki, izbiri pogosto posvetimo kar nekaj časa.

 

Ste vedeli, da se naketere barve bolj podajo na določeno obliko nohta? 

Izbrali smo 5 priljubljenih oblik nohtov, med katerimi preverite, katera oblika je najboljša izbira za vaše nohte, ter kateri barvni odtenki se ji najbolj podajo.

1. Okrogla oblika

Okrogla oblika nohtov je že dolgo časa klasika, saj je idealna za naravne ali krajše podaljšane nohte. Ustvari videz mehke naravne oblike in je idealna za aktivne ženske, ki opravljajo razna ročna dela.

Kako jih oblikujemo: Stene nohta pilimo od stene nohta navzven in nato konico oblikujemo po obrisu konice prsta. Sama konica naj bo le malo daljša od prsta.

Tej obliki se podajo: Praktično vsi odtenki. Od nežnih tonov do najbolj živahnih barv – vse se lepo poda.


2. Kvadratasta oblika

Kvadratasti nohti so klasika pri francoski manikiri. Idealni so za ženske, ki imajo dolgo in ozko nohtno ploščo. Nekoliko težje jih nosijo ženske s krajšo in široko nohtno površino – takrat je najbolje izbrati nežno zaobljeno kvadratasto obliko (soft square), ki daje nohtu mehkejši videz.

Kako jih oblikujemo: Stene nohta po celotni dolžinipilimo ravno navzven, konico pilimo pravokotno na to linijo in tako ustvarimo ostre kote. Za nežno zaobljeno kvadratasto obliko ta oster rob nežno popilimo v oval.

Tej obliki se podajo: Intenzivne in živahne barve.


3. Ovalna oblika

Ovalna oblika je najbolj vsestranska in se lepo poda na vse dolžine prstov in oblik nohtov. Najbolj primerna je za srednje ali dolge nohte, saj poudari elegantnost in negovanost.

Kako jih oblikujemo: V mislih si naslikajte vrh konice, ki mora z obeh strani biti enakomerno popiljen. Delajte dolge, gladke potege s pilo v obliki loka od stene nohta do sredine nohta, ki se začne z več potegi spreminjati v vrh. Na konici naredite zaključek v nežen oval in opilite vse ostre konce v enakomerno obliko. Končen videz nohta naj bo enakomerna ter uravnotežena oblika z ravnotežjem v razmerju med obnohtno kožico in konico.

Tej obliki se podajo: Praktično vsi odtenki. Od nežnih tonov do najbolj živahnih barv – vse se lepo poda. Srednja in daljša dolžina je idealna za nail art dizajne.


4. in 5. Mandelj in Ballerina oblika
Mandljeva oblika ustvari videz ozkih, podaljšanih in ženstvenih nohtov. Je idealna za ženske z večjimi rokami in nohti, saj prsti delujejo vitkejši.
Ballerina je nežnejša različica te oblike, ki še vedno poudari vitkost prstov, saj so stene nohta za razliko od mandljeve oblike bolj zaobljene. Konica je pri ballerina nohtih kvadratasta, kar olajša samo vzdrževanje nohtov.

Kako jih oblikujemo: Mandljevo in ballerina obliko pilimo po istem principu:pilimo enako kot ovalne nohte, le da je oblika pri konici ožja in se na koncu ustvari nežen zaključek. Ballerina obliko dobimo, če dolžino konice skrajšamo za približno tretjino v kvadratasto obliko in popilimo ostre robove.

Tej obliki se podajo: Nežni toni s kovinskim nail artom ali intenzivnejši enobarvni odtenki z drobnimi bleščečimi kamenčki.

 


2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane