Zdravi lasje

  Nasveti

Negovani in lepi lasje so želja mnogih žensk, pot do njih pa pogosto ni povsem enostavna. Kljub mnogim negovalnim izdelkom za lase, ki jih dame uporabljamo, želenega efekta ni, ali pa težavo z lasmi odpravimo le za krajši čas. Osredotočamo se torej predvsem na naše lase, ne pa tudi na doseganje in vzdrževanje zdravih las in zdravega lasišča.

Kako torej do lepih las in zdravih las?

Zagotovo do lepih las pridemo ob sodelovanju z našim frizerjem, ki zna svetovati, kako skrbeti za lase in lasišče, katere izdelke uporabljati in konec koncev, kdaj je čas, da ostrižemo nekoliko več kot le konice las. Dober frizer se zaveda, da je osnova zdravih las zdravo lasišče. V kolikor je delovanje kože lasišča uravnoteženo, so rezultat zdravi lasje in normalna rast las. V nasprotnem primeru prihaja do prezgodnjega izpadanja las oziroma motenj pri rasti las, lasje postajajo fini, štrenasti, lomljivi, naelektreni, na konicah suhi, pri lasišču mastni in še bi lahko naštevali.

Zdravo lasišče je ključ do lepih las

V kolikor lasišče ni zdravo in delovanje žlez lojnic in znojnic ni uravnoteženo, prihaja do pojavov, kot so srbeče in vzdraženo lasišče, mastno ali suho lasišče, prhljaj itd. Slabo stanje lasišča se zelo hitro pozna tudi na kvaliteti las. Kako torej poskrbeti za zdravje lasišča? V prvi vrsti bodimo pozorni na zgoraj opisane znake – tako na laseh kot tudi na lasišču. V primeru težav se takoj posvetujmo s frizerjem, saj s tem preprečimo, da bi nekatere težave postale kronične. V začetni fazi lahko marsikatero težavo z lasmi in lasiščem z lahkoto odpravimo, mnogo kasneje pa moramo vložiti nekaj več truda.

Za zdravo lasišče in zdrave lase najbolj poskrbimo z uporabo ustreznih negovalnih izdelkov, ki niso preveč agresivni. Barvanje las raje prepustimo frizerju, ki bo ustrezno zaščitil lasišče in uporabil profesionalne barve, ki so pogosto manj agresivne kot tiste za barvanje doma. Lase, če se le da, sušimo naravno, zagotovo pa ne s prevročim fenom. V kolikor bomo upoštevali ta navodila, bomo uresničili naše želje – imeli bomo zdrave lase.

Obiščite frizerske salone Lassane, ki jih najdete na 13 lokacijah po Ljubljani, in se prepustite našim strokovnjakom, ki vam bodo svetovali, kako do lepih in zdravih las ter zdravega lasišča. V primeru težav bomo pregledali vaše lasišče ali opravili testiranje lasišča.

 

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane