Kitke – pričeska z bogato zgodovino

  hairstyle, kitke, Novosti & trendi, pletenje kitk

Kitke tudi letos, kot že zadnjih nekaj sezon, kraljujejo kot najbolj trendi frizura poletja. Pletenje kit se je prvič v zgodovini pojavilo približno pet tisočletij nazaj. Takrat so bile značilen naglavni okras različnih kultur v Afriki, Aziji, Ameriki in Evropi. Pletenje kit je bilo v tistem času za ženske obred in obenem družaben dogodek.

V mnogih afriških plemenih (3.500 let p.n.št.) so bile kite edinstven način za prepoznavanje vsakega plemena. Stil kitk je bil »cornrows braids« oz. različni vzorci in pletenja le teh, ki so pokazali kateremu plemenu pripada ženska, njeno starost, zakonski stan, bogastvo, moč in pripadnost določeni veri. Za Egipt (3.100 pr.n.št.) so bile značilne »box braids«, medtem ko so v Grčiji (1. stoletje n.št.) pletli kite v obliki krone, indijanke so nosile t.i. »pigtail braids« (5. stoletje n.št.), na Kitajskem (v 17.st.) pa so bile značilne stopničaste kitke. V Franciji se je v času renesanse pojavila »francoska kita«, ki pa je bila zelo priročna za tiste čase, ko se ljudje niso morali umivati tako pogosto, in na tak način so ženske ohranile lase dalj časa čiste. Določena pletenja kitk so se obudila v 70-ih in 90-ih letih, njihova priljubljenost pa je narasla po letu 2005 z nastankom YouTuba.

 116428691 2681045562151773 4371507161712193190 n min   received 979591869168973 min  Francoska kita min

Pletanje kit je bilo in tudi v današnjih časih ostaja družbena umetnost. Bogata zgodovina kitk se je skozi čas ohranila in vedno znova prihaja v modo. Z njimi si lahko vašo frizuro popestrite in ustvarjate vedno nekaj novega na vaših laseh, poleg tega pa so za poletne dni neverjetno priročne in vam bodo na morju prihranile veliko časa pri dnevnem urejanju.

Svoj termin si lahko zagotovite v naslednjih salonih:

  • Slovenska 11: 

Kaja, ki dela: francoske, nizozemske kite in ribjo kost (brez podaljškov).

  • Litijska 38: 

Lara, ki dela: francoske, nizozemske kite in ribjo kost (tudi s podaljški).

Tjaša, ki dela: francoske, nizozemske kite in ribjo kost (brez podaljškov).

  • Dunajska 209:

Manca, Melina in Mojca ki delajo: francoske, nizozemske kite in ribjo kost (brez podaljškov).


Cenik kitk:

Francoske in nizozemske kitke ter ribjo kost brez podaljškov vam naredimo v ceni oblikovanja frizure.

Doplačilo je potrebno za pletenje bolj zahtevnih kitk:

– pletenje »cornrows« in »box« kitk / naravni lasje do ramen    170 eur 

– pletenje »cornrows« in »box« kitk / naravni lasje dolgi    200 eur

– pletenje »cornrows« in »box« kitk s podaljški    230 eur

– 2 kitki s podaljški    20 eur

– vsaka naslednja kitka    5 eur

Pred storitvijo afro kitk (cornrows in box braids) se lahko naročite na brezplačen posvet, kjer boste dobili vse informacije glede vaše pričeske in podaljškov. 

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane