Lassana Klub zvestobe banner

LASSANA MAGAZIN

LASSANA LIFESTYLE

Zakaj je pedikura tako pomembna? 👣 🥰

Zakaj je pedikura tako pomembna? 👣 🥰

Zakaj je pedikura tako pomembna za naše zdravje?  

Redno negovane noge so pogoj za naše zdravje in lahkotnejši korak. Zaradi epidemije je morala počakati marsikatera storitev, ki nam izboljšuje kvaliteto našega življenja, pa vendar ne smemo pozabiti na naša stopala, ki so predvsem iz zdravstvenega vidika ključna za naše zdravje in počutje. Z nepravilnim striženjem nohtov, napačno obutvijo, zaradi pojava diabetesa in težavami s hrbtenico, kolki ter koleni, lahko pride do vnetij, vraščenih nohtov, okužb in celo do deformacij stopal, ki privedejo do močnih bolečin in onemogočenega normalnega gibanja. 

Medicinska pedikura obravnava raznovrstno problematiko stopal: kurjih očes, prekomerno poroženele kože, otiščancev, razpokane kože na podplatih in vraščenih nohtov. Od klasične oz. spa pedikure se razlikuje po tem, da se pri slednji stopalo obdela lepotno, z uporabo brusov se brusi odvečno kožo, medtem ko se pri medicinski pedikuri sanira in rešuje problematiko na stopalih z uporabo ostrih rezil, s katerimi odstranimo odvečno kožo in kurja očesa. Z redno medicinsko pedikuro rešimo vse težave, ki se pojavijo na podplatih in posledično odpravimo vse z njimi povezane bolečine. Naše pedikerske salone Lassana,ki so na slovenskem trgu eni vodilnih in strokovno najboljpodkovanih na področju medicinske pedikure, odlikuje profesionalna usposobljenost, natančnost, ljubezen do dela in bogata tradicija, kar omogoča tudi prenos praktičnega znanja in izkušenj na mlajši kader. Stalnemu usposabljanju zagotovo botruje tudi sodelovanje z zdravstvenim osebjem Univerzitenega kliničnega centra. Odličen pediker mora biti v prvi vrsti strokoven delavec, vesten, odgovoren, z veseljem do dela, ki se zna stranki posvetiti in ji pravilno svetovati glede njene problematike. 

Pedikura ni luksuz, ampak potreba za bolj kvalitetno življenje.

pedikura cover

 Zakaj prihaja do težav na stopalih? 

Za svoja stopala moramo skrbeti vse življenje. Že pri malih otrocih je potrebno nohte na nogah pravilno striči (najbolj neprimerna za striženje je uporaba ščipalke!). Največ problemov se na stopalih pojavi zaradi različnih deformacij. Z leti se naše telo spreminja, pri starejših se pojavijo težave s hrbtenico, kolki ter koleni in zaradi bolečin nezavedno prilagajajo svojo hojo ter tako nepravilno obremenjujejo stopala. Posledice tega solahko kurja očesa, ploska stopala, spuščen prečni stopalni lok, idr. Deformacije so včasih lahko tudi dedne narave, kot je npr. hallux valgus - lateralni odmik sklepa palca ter kladivasti prsti. Z rednimi obiski strokovno podkovanega pedikerja, ki nudi profesionalno nego in uporablja kvalitetne pripomočke, se tudi to dobro rešuje. Za svoja stopala morajo redno skrbeti tudi bolniki z diabetesom. Ti lahko zaradi bolezni z leti popolnoma izgubijo občutek za toploto in bolečino in zato morajo biti pri negi stopal še toliko bolj pozorni, saj se lahko že pri striženju nohtov usodno poškodujejo. Vsaka neustrezna obravnava stopala za njih predstavlja potencialnonevarnost, ki lahko privede do rane, zaradi slabega celjenja pa pride v hujših primerih celo do gangrene in posledično amputacije noge. In končno, pozorni moramo biti pri obutvi, kajtinoga se spreminja in skladno s tem je potrebno menjavati tudi obutev. Zaradi nepravilnih pritiskov obutve na določenih mestih, selahko pojavijo različne deformacije, ki sčasoma predstavljajo tak problem, da je potrebno zamenjati celotno obutev.

Čudežna vzmetna sponka

Vzmetne sponke na trgu niso novost, saj jih v naših salonih Lassana uporabljamo že nekje od 50.ih let naprej. S tovrstno metodo smo bili med prvimi, ki smo vsa leta učinkovito in uspešno reševali problematiko vraščenih nohtov ali njihove nepravilne rasti, bodisi zaradi udarcev ali pooperativnih posegov. Se je pa v vsem tem času močno izboljšala kakovost vzmetnih sponk in lepil, sedaj odlično držijo sponko, da ne odpade z nohta. Vzmetne sponke so ploščate jeklene žičke, ki jih personalizirano izdelamo in oblikujemo za vsak noht in vsako stranko posebej. Ta nohtno ploščo dviga in preprečuje vraščanje nohtov v kožo. Pri oblikovanju sponke je potrebno malo finomehanike, ampak je rezultat krasen in preverjenSam postopek je za stranko neboleč in daje dobre rezultate, če vam ga dela strokovna pedikerka. Z vzmetno sponko uravnavamo rast nohta in preprečujemo bolečine, ki nastajajo pri vraščanju nohtov v meso. Običajno vas reši bolečega operativnega odstranjevanja nohta.

 3wt4t2r4

Prej / Potem: Saniranje vraščenega nohta z vzmetno sponko.

 42e12r1r1

❤️ Da se boste po medicinski pedikuri še bolje počutili, si za konec lahko privoščite refleksno masažo stopal ali kraljevsko masažo nog, obe imata blagodejni učinek in poskrbita za boljšo prekrvavitev nog ter regeneracijo.  ❤️

Svoja stopala si lahko uredite še danes in se naročite v najbližji Lassanin pedikerski salon!

Pedikerski saloni Lassana:

 

 

 

 

 

Adijo gubice in ohlapna koža!

Adijo gubice in ohlapna koža!

Se vam zdi, da je vaša koža tako izsušena, utrujena in načeta z gubicami, da ji tudi najboljša krema ne more več pomagati? Si želite bolj spočito, sijočo in napeto kožo na vašem obrazu? Berite naprej. 😃

Mezoterapija je neinvaziven in naraven postopek, pri katerem vam s pomočjo izredno tanke mikro iglice v srednji sloj kože vbrizgamo preparat z ustrezno izbranimi aktivnimi sestavinami (hialuronsko kislino, kolagen, vitamine, aminokisline in antioksidanti), ki jih vaša koža najbolj potrebuje. Na koži se v globino 0,3 mm izvede več plitvih vbodov, ki jih sicer začutimo, ampak so razmeroma neboleči. Snovi, ki jih vnašamo v kožo so popolnoma naravne in ne povzročajo predoziranja učinkovin ali kakršnihkoli alergij na koži. Če lahko s kremo navlažimo le zgornjo plast kože, pa nam mezoterapija omogoča, da prodrejo zdravilne učinkovine globje in kožo lahko resnično nahranimo od znotraj ter jo tako globinsko navlažimo in obogatimo s točno tistimi hranili, ki jih potrebuje. Sam tretma sicer ne povzroča ran in brazgotin, rdečica pa izgine po parih urah do enega dne. Mezoterapijo izvajamo na obrazu, vratu, dekolteju in rokah.

Učinki mezoterapije:

🎀  zmanjšanje gub in ohlapnosti kože,
🎀  izboljšana gladkost in elastičnost kože,
🎀  koža po postopku izgleda bolj napeta, spočita in sijoča,
🎀  odlična regeneracija, navlaženost in napetost kože,
🎀  stimulira cirkulacijo krvi v koži.

Po pregledu kože s strani naše strokovno usposobljene kozmetičarke, se najprej glede na kožo in njene potrebe določi tretma z izbranimi aktivnimi učinkovinami. Na voljo imamo 3 različne tretmaje:

 1. Za zaščito in povrnitev vlage kožiMezoterapija 01

Primeren je za utrujeno in izsušeno kožo brez sijaja. Deluje izjemno hranilno in zagotavlja koži svetlejši ten. Tretma vsebuje bogato kombinacijo aminokislin in
izvlečke soje.

 1. Intenzivna regeneracija kože

Tretma čudovito obnovi kožo in spodbudi hitrejšo regeneracijo. Vsebuje bogat kompleks z vitamini in Q10 encimom ter aminokislinami.

 1. Glajenje gubic

Tretma, ki vsebuje peptide in hialuronsko kislino, vzpodbudi tvorbo kolagena in elastana v koži ter na ta način odlično poskrbi za izrazne gubice, ki postanejo plitve in manj definirane.
Za tretma mezoterapije se lahko odloči vsak, saj je postopek popolnoma varen in naraven. Nadvse primeren pa je za tiste, ki si želijo bolj svežega in spočitega videza. Učinek je viden že po prvem injiciranju. Za dosego optimalnih učinkov se priporoča 8 postopkov s presledki vsaj enega tedna, nato pa za vzdrževanje rezultatov
1x – 2x na leto. Rezultati so zelo lepo vidni tudi na kadilski koži, ki je zaradi kajenja izgubila sijaj in voljnost. Priporočamo ga tudi bodočim nevestam, da bodo na svoj poročni dan imele še bolj svež in mladosten videz.

 

Izvajamo jo v našem salonu na Dalmatinovi 11.
Naročite se lahko na telefonski številki 01/232 84 86 ali prek spletnega naročanja FRESHA.

 

Urejeni nohti vedno in povsod

Urejeni nohti vedno in povsod

Urejeni nohti so v današnjem času vse bolj popularni in so postali pravi modni krik med pripadnicami nežnejšega spola. Skoraj vsaka ženska si želi imeti urejene in lepe nohte, saj dajejo rokam videz izredne urejenosti. Izdelava nohtov in manikura je v današnjem času vse bolj popularna. Bodisi ali gre za podaljševanje nohtov z gelom, za permanentno lakiranje ali zgolj navadno lakiranje nohtov, v našem salonu pa vam je na voljo tudi medicinska oz. profesionalna manikura.

Del bodočih kreativcev La Biosthetique

Del bodočih kreativcev La Biosthetique

Zelo smo ponosni, da je Martina iz Lassana salona Slovenska 27 del bodočih članov kreativnega tima La Biosthetique, »Future Talents Programme«. Elitno možnost učenja od najboljših na svetu s področja frizerstva ima namreč le peščica izbranih strokovnjakov iz celega sveta. 

Lassana Look Book

 • Eternity

  Kolekcija modnih pričesk jesen/zima 2018
 • Softness

  Kolekcija modnih pričesk pomlad/poletje 2018
 • Aurora

  Akademska kolekcija modnih pričesk 2017
 • Festival Hair

  Kolekcija spetih pričesk 2016
 • Be Edge

  Salonska kolekcija modnih pričesk 2015
 • Fairy Tales

  Kolekcija modnih pričesk 2016
 • Urban Look

  Kolekcija modnih pričesk 2015
 • Freedom

  Moška kolekcija pričesk 2014