Lassana Klub zvestobe banner

Lassana svetuje

Čas je, da sezujemo debele nogavice

Čas je, da sezujemo debele nogavice

Prihajajo toplejši dnevi in en dva tri bomo iz omar potegnili sandale in natikače. Pa so naše noge na to pripravljene, so stopala urejena? Če ste jih čez zimo skrivali v neprodušni obutvi brez ustrezne nege, vam naše pedikerke iz salona na Dalmatinovi svetujejo, kako spet priti do lepih in zdravih stopal.

V kakšnem stanju so ponavadi naša stopala po zimskem skrivanju v debelih nogavicah?

Na splošnem so stopala pozimi manj negovana kot čez topli del leta, saj so zelo skrita. Pozabimo namreč, da se tudi pozimi ustvarjajo ugodni pogoji za razvoj glivičnih okužb kože in nohtov. Hkrati so stopala pozimi podvržena mnogim pritiskom tudi zaradi debelih nogavic in tesne nepravilne obutve, kar privede do mnogih težav.

Kaj lahko sami naredimo, da se izognemo trdi in suhi koži na podplatih, še posebej na petah?

Proti trdi koži na stopalih se najlažje borimo s profesionalno nego v pedikerskih salonih, kjer kožo strokovno odstranimo. Vsekakor pa je potrebna tudi nega doma v obliki nanašanja primerne kreme, da stanje vzdržujemo. Pri vzdrževanju mehke kože zelo pomaga tudi zračna in primerno velika obutev.

S katerimi pripomočki smemo odstranjevati trdo kožo doma? Če že moramo!

Najprimernejša je nežna pila namenjena brušenju stopal in »kamen« za odstranjevanje trde kože. Vse ostale pripomočke toplo odsvetujemo, saj lahko povzročijo poškodbe in hitrejšo rast trde kože.

Kako nad bradavice na stopalih?

Bradavice ponavadi najučinkoviteje odstranjujejo dermatologi z laserjem ali tekočim dušikom. Predhodno pa se svetuje obisk pedikerja, ki z bradavice odstrani odvečno trdo kožo in s tem poveča učinek zdravljenja. Vedeti moramo, da bradavice povzroča virus, zato ni odveč, da poskrbimo tudi za dvig imunskega sistema.

Zakaj je obisk pedikerja najboljša izbira za lepa in zdrava stopala?

Obisk pri nas je najboljša izbira zato, ker je delo opravljeno srokovno, na podlagi znanja in dolgoletnih izkušenj, in z ustreznimi pripomočki. Poleg tega lahko pediker hitro opazi zasnovo za nastanek kasnejših težav (kurja očesa, bradavice, težave s kostmi stopal ipd.), ter nas nanje opozori. Seveda pa je velik del tudi strokovno svetovanje glede nege doma in užitek v razavajanju. Pedikura torej ni le strganje kože in striženje nohtov, temveč tudi kopel za vaše noge, refleksnoconska masaža stopal in intenzivna nega kože.

Katere so glavne težave s stopali, s katerimi se sooča vaša povprečna stranka?

Najpogostejše težave so suha in razpokana koža, otiščanci, natiski in kurja očesa; vraščeni nohti; glivična obolenja, deformacija stopal in občutek utrujenih nog. Veliko težavam se lahko izognemo s pravilno in redno nego. Vabimo vas v naše pedikerske salone - da se boste prepričali na lastni koži.

Lassana Look Book

 • Eternity

  Kolekcija modnih pričesk jesen/zima 2018
 • Softness

  Kolekcija modnih pričesk pomlad/poletje 2018
 • Aurora

  Akademska kolekcija modnih pričesk 2017
 • Festival Hair

  Kolekcija spetih pričesk 2016
 • Be Edge

  Salonska kolekcija modnih pričesk 2015
 • Fairy Tales

  Kolekcija modnih pričesk 2016
 • Urban Look

  Kolekcija modnih pričesk 2015
 • Freedom

  Moška kolekcija pričesk 2014