Lassana Klub zvestobe banner

O nas

Zgodovina podjetja

Trdne korenine, pogled v prihodnost

Začetki naše družbe segajo kar nekaj desetletij nazaj - natančneje v leto 1951, ko so bili štirje frizerski saloni izločeni iz državnega podjetja Invalidskih delavnic. Ustanovljeno je bilo novo podjetje z imenom Brivsko-frizersko podjetje Ljubljana. Podjetje, kasneje preimenovano v Frizersko podjetje Ljubljana, se je širilo z novimi saloni in uvajalo nove storitve, med drugim tudi kozmetične storitve. Na področju pedikure in frizerskih storitev je naše podjetje vodilno še danes.

Povezani smo bili v klube frizerjev, v katerih smo se zbirali zaradi izobraževanj in prirejali frizerska tekmovanja na vseh nivojih. Tako smo se udeleževali državnih, regionalnih in evropskih prvenstev. To pa je bil v tistih časih tudi praktično edini stik s stroko v svetu. Material, ki se je uporabljal je bil pretežno domač – Ilirija in ni bilo druge izbire. Naši frizerji so urejali tudi najpomembnejše funkcionarje. Frizerka iz salona na Stritarjeva je bila na primer najljubša frizerka Jovanke Broz. Spremljala jo je celo na potovanjih v tujino.

Današnje ime je družba dobila kmalu po osamosvojitvi Slovenije, leta 1993. Zaradi pomanjkanja kvalitetnega frizerskega materiala na našem tržišču smo se takoj po osamosvojitvi Slovenije povezali z renomiranimi proizvajalci materiala ter prevzeli zastopstvo za oskrbo ostalih frizerjev v Sloveniji. In tako je še danes. Poleg 14ih salonov po Ljubljani smo tudi dolgoletni poslovni partner marsikaterega salona po Sloveniji.

Povezali smo se z najbolj znanimi frizerskimi hišami v Veliki Britaniji, kot so Tony & Gay in Vidal Sasoon. Pošiljali smo naše zaposlene na izpopolnjevanje, kot so tudi oni prihajali k nam in posredovali novosti. Uvedli smo redna strokovna izpopolnjevanja vseh delavcev in ustanovili kreativni tim, ki je še danes zadolžen za izobraževanje naših in drugih frizerjev. Poleg tega naši kreativni frizerji še danes redno pripravljajo kolekcije pričesk, ki krasijo naše koledarje.

Povezava s priznanimi proizvajalci profesionalnega frizerskega materiala nam je omogočila pravilno in učinkovito uporabo materiala po sprejemljivih cenah. Še zlasti smo ponosni za uvedbo vrhunskega materiala »La Biosthetique«, ki je sicer zahteven za uporabo, vendar ga zaradi svojih učinkovin priznava vedno več strank, ki cenijo svoje lase. Naši frizerji se redno usposabljajo po konceptu popolne lepote “La Biosthetique” tako v tujini, kot na seminarjih, ki jih njihovi trenerji izvajajo pri nas. Že vrsto let sodelujemo na mednarodnih natečajih za naj frizerja “Beauty Stylist Award” v Parizu.

Lassana Look Book

 • Eternity

  Kolekcija modnih pričesk jesen/zima 2018
 • Softness

  Kolekcija modnih pričesk pomlad/poletje 2018
 • Aurora

  Akademska kolekcija modnih pričesk 2017
 • Festival Hair

  Kolekcija spetih pričesk 2016
 • Be Edge

  Salonska kolekcija modnih pričesk 2015
 • Fairy Tales

  Kolekcija modnih pričesk 2016
 • Urban Look

  Kolekcija modnih pričesk 2015
 • Freedom

  Moška kolekcija pričesk 2014