Trajno ravnanje las

  Nasveti

Dolgi in popolnoma ravni gladki lasje so sanje mnogih žensk. Tudi trenutni frizerski trendi se nagibajo k ravnim lasem, zato vam tokrat predstavljamo načine, kako do ravnih las. Če je bilo pred desetletji modno trajno kodranje las (znano kot trajna), so danes modni ravni lasje. Pot do njih pa ni povsem enostavna, pogosto je potrebno strokovno svetovanje frizerja. Izberemo lahko likanje las ali trajno ravnanje las, ki naj ga vedno opravi strokovnjak – frizer.

Ravnanje las z likalnikom oziroma likanje las

Ena od tehnik je ravnanje las z likalnikom oziroma likanje las, ki ga dame pogosto opravijo kar same doma. Kljub enostavni uporabi likalnika je potrebno paziti, da las ne poškodujemo, predvsem zaradi neustrezne in pogoste uporabe likalnika ali nezadostne nege las. Učinek ravnanja las z likalnikom je kratkotrajne narave in lahko ob neustrezni uporabi likalnika škodi našim lasem, zato je najbolje, da tudi likanje las prepustimo frizerjem.

Do ravnih las s postopkom trajnega ravnanja las

V kolikor se odločite za trajno ravnanje las, je vsakodnevna uporaba likalnika popolnoma nepotrebna! Postopek je zelo učinkovit, saj zdrži tudi do enega leta. Po nekaj mesecih nas lahko stranka ponovno obišče na ravnanju narastka. Poudariti je potrebno, da je postopek za lase popolnoma varen, saj obenem las neguje in mu podarja naraven sijaj.

Učinek  ravnih in gladkih las je mogoče doseči s kemičnim postopkom, imenovanim trajno ravnanje las, pri katerem v lasu zamaknemo cistinske vezi. Postopek je primeren za vse dolžine las in vse vrste skodranih ali naravno valovitih las, razen za beljene lase oziroma lase, ki so močno strukturno poškodovani. Kemično obdelani, porozni in mehansko poškodovani lasje potrebujejo temeljit pregled in testiranje preden lahko določimo, ali se smejo trajno ravnati.

S profesionalnimi izdelki za ravnanje las dosežemo do 100% učinek glajenja in sijaja z obstojnostjo od 6 do 10 mesecev. Lasje so negovalni že med samim procesom trajnega ravnanja las. Sestava tovrstnih izdelkov poskrbi za zaščito in nego ter podpira hiter transport učinkovin in negovalnih sredstev v notranjosti las. Lase lahko sušimo na zraku, feniranje in likanje las tako nista potrebna. Pomembna je tudi posebna nega las po trajnem ravnanju: vsaj štiri dni las ne smete umivati ali kakorkoli spenjati, dajati za ušesa ali uporabljati izdelke za zaključno oblikovanje pričeske. V naših salonih za trajno ravnanje las uporabljamo izdelke blagovne znamke KEEN Straightning Cream.

 

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane