Skip to main content

Kako se spopasti z IZPADANJEM LAS?

Izkušnja z izpadanjem las po porodu

Izpadanje las – vsakodnevni izziv, ki ne prizadene le videza, temveč tudi samozavesti. Statistike kažejo, da se s tem problemom srečuje vse več ljudi, pogosteje se le ta problem pojavlja pri moških, a tudi vse več žensk se sooča s to težavo (85% moških in 65% žensk). Izpadanje las ne izbira starosti. Pogosto se pojavi po porodu, kar je doživela tudi Kaja, naša zvesta stranka. Vzroki za tovrstne težave pa so zelo različni, kot so hormonske spremembe, stres, genetska predispozicija itd.

– Izpadanje las pred in po tretmaju –

Intervju s Kajo Berlot

  • Hej Kaja, vidimo da imaš že polno glavo mini laskov. Najprej nas zanima kako, kdaj si ugotovila, da gre za dejansko izpadanje las? Kako si se počutila, ko si zagledala prvi šop izpadlih las?

Ker imam kodraste lase se preko tedna nikoli ne češem. Kar pomeni, da takrat, ko si operem lase, močno trpi naš odtočni kanal pod tušem. Kar želim povedati je, da sem bila velike količine izpadlih las na nek način vajena. Na izdatno izpadanje las po porodu so me opozorile prijateljice in sem ga tudi pričakovala. Nisem pa pričakovala, da se mi bodo lasje popolnoma spremenili. Moji divji mehki kodri ki so ponavadi štrleli v vse smeri, so postali ravni in štrenasti in z njimi dejansko nisem vedela kaj početi. Veliko presenečenje zame pa je bilo tudi, koliko časa je izpadanje las trajalo. Prijateljice so mi rekle, da se bo najkasneje po šestih mesecih od poroda končalo, pri meni pa je kar trajalo in trajalo in trajalo … 

  • Kakšna je bila tvoja izkušnja z nego v salonu?

V Lassaninem salonu na Derčevi sem se že vse od začetka počutila kot čista princeska. Z Vesno, ki zdaj redno skrbi za zdravje in kondicijo mojih las, sva že ob prvem obisku vzpostavili poseben odnos, pravzaprav bi lahko rekla, da sva med mojimi obiski postali prijateljici. Da mi je življenje na pot postavilo Vesno, sem res hvaležna.

  • Ali je bilo že po prvem tretmaju, kaj razlike? Kdaj je pa bila prva očitna razlika?

Po prvem tretmaju ravno ne, sem pa po kakšnem mesecu in pol pod frufrujem začela opažati nov frufru. Rezultatom se niso in niso mogle načuditi tudi moje prijateljice. Ena mi je prejšnji teden že napisala sporočilo, da si tretma proti izpadanju las iz Lassane želi kot darilo ob rojstvu njenega otroka haha.

NEGA DOMA

  • Kako si jo izvajala, koliko ti je bila naporna, če upoštevamo dejstvo, da si dokaj nova mamica?

Mislim da je prav redna nega doma tista, ki potem naredi največjo razliko. Salone sem obiskovala na približno 6 tednov, doma pa sem nego izvajala 1-2 krat tedensko – odvisno, koliko časa mi je moj mali nadebudnež pustil. 🙂 Res je, da si moraš za nego vzet nekaj dodatnega časa, ampak tudi ne toliko, da to ne bi bilo izvedljivo. Moja nega doma je vključevala nanos olja za suho lasišče pred pranjem, nato običajno pranje las s šamponom in balzamom, sledila je uporaba ampul proti izpadanju las, uporaba eteričnega olja na lasišču in na koncu še sprej za definicijo kodrov.

  • Kaj bi svetovala drugim, ki so v podobni situaciji? Nega doma? Ali obisk salona?

Vsakemu, ki se za to odloči bi svetovala, da opravi vsaj en obisk v salonu, kjer mu Lassanine strokovnjakinje najprej naredijo analizo lasišča in nato še predstavijo, kako se nege lahko pravilno lotiš tudi sam doma. Kot sem že napisala, je redna izvedba ”negice” doma bistvena, vsak nadaljni obisk salona pa potem bonbonček, ki si ga (nove mamice) še kako zaslužimo.

  • Ali bi izkušnjo ponovila?

Izkušnjo bi zagotovo ponovila in v pogovorih s svojimi prijateljicami vedno rada poudarim, kako hvaležna sem, da sem ob ravno pravem času naletela na ravno pravšnje ljudi, ki so mi znali pomagati z ravno pravšnjimi nasveti in izdelki.❤️

Rezultati tretmaja prej / potem

👇 Maja – PO 3 MESECIH 👇

Izpadanje las rezultati

Tanja – PO 1 MESECU IN POL

Izpadanje las rezultati po tretmaju

Izdelki za prekomerno izpadanje las

Vsi Lassanini saloni v Ljubljani ponujajo celovit tretma proti izpadanju las, kjer se uporabljajo različni izdelki prilagojeni posameznikovemu lasišču in težavam. Med izdelki najdemo naslenje:

Tretma proti izpadanju las priporočamo 1x do 2x na mesec oz. po priporočilu frizerke. Prav tako pa priporočamo prilagojeno nego tudi doma. 

Kako doseči ENAKOMEREN TEN KOŽE?

Kaja je zelo hvaležna za pozitivne rezultate, dosežene s tretmajem proti izpadanju las.
Drugim, ki se morda srečujejo s podobnimi težavami pa svetuje, naj razmislijo o obisku salona in redni, prilagojeni negi las ki so glavni korak do zdravih in močnih las.

Ali te še kaj zanima?