Skip to main content
Zgodovina podjetja

O nas

Frizerstvo

Trdne korenine, pogled v prihodnost

Začetki naše družbe segajo kar nekaj desetletij nazaj – natančneje v leto 1951, ko so bili štirje frizerski saloni izločeni iz državnega podjetja Invalidskih delavnic. Ustanovljeno je bilo novo podjetje z imenom Brivsko-frizersko podjetje Ljubljana. Podjetje, kasneje preimenovano v Frizersko podjetje Ljubljana, se je širilo z novimi saloni in uvajalo nove storitve, med drugim tudi kozmetične storitve. Na področju pedikure in frizerskih storitev je naše podjetje vodilno še danes.

Povezani smo bili v klube frizerjev, v katerih smo se zbirali zaradi izobraževanj in prirejali frizerska tekmovanja na vseh nivojih. Tako smo se udeleževali državnih, regionalnih in evropskih prvenstev. To pa je bil v tistih časih tudi praktično edini stik s stroko v svetu. Material, ki se je uporabljal je bil pretežno domač – Ilirija in ni bilo druge izbire. Naši frizerji so urejali tudi najpomembnejše funkcionarje. Frizerka iz salona na Stritarjeva je bila na primer najljubša frizerka Jovanke Broz. Spremljala jo je celo na potovanjih v tujino.

Današnje ime je družba dobila kmalu po osamosvojitvi Slovenije, leta 1993. Zaradi pomanjkanja kvalitetnega frizerskega materiala na našem tržišču smo se takoj po osamosvojitvi Slovenije povezali z renomiranimi proizvajalci materiala ter prevzeli zastopstvo za oskrbo ostalih frizerjev v Sloveniji. In tako je še danes. Poleg 15ih salonov po Ljubljani smo tudi dolgoletni poslovni partner marsikaterega salona po Sloveniji.

V vseh naših salonih uporabljamo profesionalno francosko kozmetiko znamke La Biosthetique, katera je dokazano izredno negovalna in efektivna . Naši frizerji se redno usposabljajo po konceptu popolne lepote “La Biosthetique” tako v tujini, kot na seminarjih, ki jih njihovi trenerji izvajajo pri nas.