Skip to main content

Piškotki

Politika piškotkov

Pri Lassana d.o.o. uporabljamo piškotke, da bi vam zagotovili čim boljšo uporabniško izkušnjo. Poleg politike piškotkov vas vabimo, da si preberete tudi našo politiko zasebnosti, kjer so vam na voljo podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo v Lassana d.o.o. Politika zasebnosti vam je na voljo tukaj.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih strani shrani na naprave svojih obiskovalcev, to je ljudi, ki do teh spletnih mest dostopajo. Shranjevanje piškotkov je pod vašim nadzorom; v te politiki zasebnosti pa opredeljujemo katere piškotke uporabljamo, za kakšne namene in kako lahko uravnavate nastavitve.

Katere piškotke uporabljamo?

Na naši spletni strani (www.lassana.si) in na naši spletni trgovini (https://trgovina.lassana.si) uporabljamo različne vrste piškotkov in sicer:

 • Nujne piškotke,
 • Statistične piškotke
 • Funkcionalne piškotke in
 • Oglasne piškotke.

Nujni piškotki so tisti, ki so potrebno, da se naša spletna stran in trgovina pravilno prikazujeta. Gre torej za nujno potrebno uporabo. Te piškotki vas ne morejo identificirati; njihova naloga je le zagotavljanje pravilnega prikazovanja spletne strani in spletne trgovine. Izključitev teh piškotkov ni mogoča.

Statistični piškotki so piškotki, ki nam omogočajo izvajanje statističnih analiz spletne strani in trgovine. Na podlagi teh piškotkov izvajamo optimizacijo obeh strani in vam zagotavljamo boljšo porabniško izkušnjo. Pri tem uporabljamo Google Analytics v anonimizirani obliki, ki ne dopušča vaše identifikacije. Te piškotke lahko izključite s klikom na oznako piškotka v levem spodnjem kotu naše spletne strani.

Funckionalni piškotki so piškotki, ki vam omogočajo, da spletno stran in trgovino prilagodite vašim željam in potrebam, saj si zapomnijo vaše izbire na spletni strani. Ti piškotki omogočajo nastavitev jezika, ohranjanje košarice, vaše uporabniško ime, velikost besedila, ipd.). Te piškotke bomo namestili ob vašem predhodnem soglasju.

Oglasni piškotki. Te piškotke so namenjeni prikazovanju oglasov, ki so prilagojeni vam. Gre za piškotke tretjih oseb, katerih namen je prikazovati oglase, ki so za vas bolj zanimivi glede na vašo uporabo naše spletne strani. Te piškotke bomo namestili ob vašem predhodnem soglasju. V kolikor se za porabo teh piškotkov ne odločite, to ne bo vplivalo na količino oglasov, ki jih boste videli temveč zgolj na vsebino teh oglasov, saj ne bodo prilagojeni vam.

Kako lahko uredim nastavitve piškotkov?

Nastavitve na naši spletni strani

Nastavitve piškotkov lahko vedno uredite na naši spletni strani: www.lassana.si v spodnjem desnem kotu, tako da kliknete na sivi trikotnik z oznako C.

V kolikor ste na naši spletni strani prvič, lahko piškotke uredite piškotke v pojavnem oknu. Vedno lahko nastavitve spremenite na zgoraj opredeljeni način.

Nastavitve v naši spletni trgovini

V naši spletni trgovini https://trgovina.lassana.si/ lahko piškotke vedno uredite tako da kliknete na pasico ˝Nastavitve piškotkov˝ na dnu spletne strani.

V kolikor ste v naši spletni trgovini prvič, lahko piškotke uredite piškotke v pojavnem oknu tako da kliknete na NASTAVITVE PIŠKOTKOV. Vedno lahko nastavitve spremenite na zgoraj opredeljeni način.

V spletni trgovini uporabljamo tudi marketinške piškotke, ki pa jih bomo namestili le na podlagi vašega soglasja, ki ga lahko podate, ko urejate piškotke v naši spletni trgovini. V kolikor se odločite, da boste soglasje podali, se vam bodo prikazovali oglasi, ki bodo bolj prilagojeni vašim interesom in za vas bolj relevantni. Soglasje lahko kadarkoli tudi umaknete tako da kliknete na pasico ˝Nastavitve piškotkov˝ na dnu spletne strani. V kolikor se odločite, da soglasje ne boste podali (oz. ga naknadno umaknete) to ne bo vplivalo na prikazovanje oglasov, saj se bodo ti v vsakem primeru prikazovali. Zavrnitev marketinških piškotkov bo povzročil le to, da boste videvali generalne oglase, ki ne bodo prilagojeni vašim željam in potrebam.

Prav tako pa lahko nastavitve za piškotke urejate tudi v posameznem brskalniku. Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitve piškotkov za vsak brskalnik, ki ga uporabljate. Prav tako je možno, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti tudi piškotke.

Za pomoč pri nastavitvah vam spodaj podajamo linke do navodil za nastavitev v posameznem brskalniku:

Nameni obdelave osebnih podatkov

Piškotke lahko uporabljamo za različne namene; določeni so nujni, da naša spletna mesta sploh delujejo, drugi vam omogočajo prilagoditve spletnih mest, medtem ko vam marketinški piškotki omogočajo prikaz prilagojenih oglasov.

Piškotki na naši spletni strani

Vse piškotke, ki jih uporabljamo na naši spletne strani jih najdete TUKAJ.
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za:

 • Delovanje spletne strani (nujni piškotki),
 • Omogočanje funkcionalnosti kot so sprememba jezika, ipd.,
 • Zagotavljanje varnosti,
 • Delovanje vtičnikov socialnih omrežij in
 • Analize spletnega mesta.

Piškotki v naši spletni trgovini

Vse piškotke, ki jih uporabljamp v naši spletni trgovini jih najdete TUKAJ.
V naši spletni trgovini uporabljamo piškotke za:

 • Delovanje spletne trgovine (nujni piškotki),
 • Shranjevanje ocen artiklov, ki ste jih ocenili,
 • Spremljanje in ohranjanje košarice (sejni piškotek),
 • Pošiljanje sporočil o nedokončanem nakupu,
 • Zagotavljanje varnosti,
 • Analize spletnega mesta,
 • Delovanje vtičnikov socialnih omrežij in
 • Oglaševanje.

Podrobno opredelitev posameznega namena najdete v naši generalni politiki zasebnosti.

Vaše pravice

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki, imate enake pravice kot pri generalni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način kako jih lahko izvajate, so opredeljeni v naši generalni politiki zasebnosti.

Spremembe te politike

To politiko piškotkov lahko kadarkoli spremenimo. Posodobljena verzija politike vam je na voljo TUKAJ.

Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja glede te politike se lahko obrnete na nas preko E-MAIL POŠTE.

Povzetek piškotkov

Vse aktualne in delujoče piškotke, ki jih uporabljamo na naši spletni strani www.lassana.si in v spletni trgovini https://trgovina.lassana.si/ najdete v tem članku TUKAJ.

Nastavitve piškotkov lahko spremenite TUKAJ