Skip to main content
Storitve

Pedikura

banner_pedikura

Katere storitve nudimo?

estetska_pedikura

Izbirate lahko med različnimi pedikerskimi storitvami:

  • MEDICINSKA PEDIKURA

    (manj zahtevna, osnovna, zahtevna)

  • NOHTNA PROTETIKA
  • ODSTRANJEVANJE KURJEGA OČESA
  • SANACIJA VRAŠČENEGA NOHTA
  • VSTAVITEV VZMETNE SPONKE
  • ODSTRANJEVANJE RAGAD IN BRADAVIC

MEDICINSKA PEDIKURA
 – manj zahtevna –

Omenjena pedikura je namenjena vsem, ki imate zdrava stopala in želite zgolj lepotno ureditev stopal. Pred začetkom storitve, pedikerka opravi strokovni pregled stopal. Postopek se nadaljuje z namakanje stopal v kopeli. Ko je koža zmehčana, z rezili odstranimo rahlo zatrdelo kožo na stopalih. Sledi oblikovanje nohtov ter odstranjevanje obnohtne kožice. Na koncu stopala negujemo s kremo.

Pedikerke vsaki stranki nudijo brezplačno strokovno svetovanje za nego stopal doma.

MEDICINSKA PEDIKURA
– osnovna –

Osnovna medicinska pedikura se začne z namakanjem stopal v kopeli, sledi odstranjevanje zelo trde kože na stopalih. Nato pedikerka po potrebi odstrani glivice na nohtih in prične z sanacijo patoloških kožnih sprememb, kot so: odstranjevanje vraščenih nohtov, otiščancev, kurjih očes, ragad ali bradavic. Na koncu stopala negujemo še s posebno negovalno kremo.

V osnovno medicinsko pedikuro štejemo tudi pedikuro diabetičnega stopala, ki nima posebnosti

MEDICINSKA PEDIKURA
– zahtevna –

Zahtevna medicinska pedikura je primerna za vsakogar, ki se sooča z zelo težkimi zapleti na stopalih. Postopek storitve je enak kot pri osnovni medicinski pedikuri; glavna razlika je v tem, da vam pri zahtevni medicinski pedikuri saniramo 3 ali več kožnih sprememb (vraščeni nohti, otiščanci, kurja očesa, bradavice. ragade …). Sanacije izvajamo z rezili in tako dosežemo dolgoročnješe rezultate.

V zahtevno medicinsko pedikuro štejemo tudi pedikuro diabetičnega stopala, ki ima posebnosti

Strokovno usposobljeni pedikerji bodo v naših 6 pedikerskih salonih Lassane poskrbeli, da bodo vaša stopala zdrava, lepa in urejena.

Ob pedikuri vam nudimo 30% popust na lakiranje nohtov.

Problematike stopal & rešitve


VRAŠČEN NOHT

Nohti lahko rastejo močno vbočeni, tako da robova vraščata v nohtni kanal in povzročata bolečine in ognojitev. Kadar ni dovolj zgodaj ustrezne nege, to povzroča vnetje levo ali desno od nohta, lahko pa se vname celoten končni člen prsta.
Razlogov za napačno rast nohtov je veliko
:
NEPRAVILNEGA STRIŽENJA, katerega posledica je ostanek “špičk” na vogalih nohta, ki nato rastejo v mehko tkivo nohta,
NEPRIMERNE OBUTVE, ki je preozka ali neudobna. Povzroči lahko deformacijo prstov do te mere, da začnejo nohti rasti nepravilno,
POŠKODBE NOHTA, rast poškodovanega nohta poveča tveganje za vraščanje nohtov,
DEDNOSTI, ljudje z zaobljeno obliko nohtov imajo večjo možnost, da se bodo začeli vraščati nohti,
ZADEBELJENIH NOHTOV, ki so zelo nagnjeni k vraščanju in se največkrat pojavijo pri starejših.

V kolikor se oseba srečuje s ponavljajočim vraščanjem nohtov, le te saniramo s pomočjo vzmetne sponke.

VZMETNA SPONKA

Vzmetna sponka za vraščene nohte, ki jo pri svojem delu uporabljajo Lassanini pedikerji je ploščata listnata vzmet iz umetnega materiala. Uporablja se lahko pri vraščenih nohtih z ranjenimi nohtnimi utori, občutljivih stranskih nohtnih robovih in gnojnih vraščenih nohtih na nogah.

Primerna je tudi za diabetike. Številne stranke so zelo zadovoljne z učinkom vzmetnih sponk, saj je olajšanje takojšnje. Vzmetna sponka za vraščene nohte je alternativa operaciji. 

RAGADE – RAZPOKE NA STOPALIH

Ragade se najpogosteje pojavijo na peti, saj je tam obremenitev največja.

Hiperkeratoza  oz. suha koža pomeni odebelitev vrhnje plasti kože, oziroma njene rožene plasti. Celice v tej plasti so namreč sestavljene iz velike količine keratina, proteina, ki jih naredi suhe in zelo trde. V posameznih primerih nastane prekomerna tvorba keratina, ki se kaže kot predel izrazito suhe in trde kože. Posledično koža začne pokati, kar je lahko zelo boleče in nevarno za okužbo. 

KURJE OKO

Kurje oko se kaže v obliki otrdele kožne bulice s strženom v sredini – le ta sega globoko v podkožje. Nastane kot obrambni mehanizem našega telesa, ki na ta način varuje občutljivo kožo, na katero vsakodnevno močno pritiskamo. Je dokaj neprivlačno na pogled in se lahko pojavi kjerkoli na stopalih ali prstih. Kurja očesa na podplatu so lahko, kar se bolečine tiče, zares boleča. Naši zaposleni dobro vedo, kako se znebiti kurjega očesa, saj se z odstranjevanjem kurjih očes srečujejo vsakodnevno.

ODSTRANJEVANJE BRADAVIC

Bradavice so majhne tvorbe, ki jih povzroča okužba kože s humanimi papiloma virusi. Odkritih je bilo več kot 200 tipov HPV, različni tipi pa povzročajo različne vrste bradavic. Bradavice na podplatih so podobne navadnim, a se zaradi pritiska med hojo sploščijo in začnejo rasti navznoter. 

DIABETIČNO STOPALO

Diabetično stopalo predstavlja skupek bolezenskih okvar na stopalu, ki vodi do kožne razjede, ki se ne zaceli brez ustrezne strokovne oskrbe.

Osnovne škodljive okoliščine, ki vodijo do razjede so slaba prekrvavitev, okvara živcev, okužba in deformacija stopala. Gre za resen zaplet sladkorne bolezni, kjer je nujno potrebna strokovna sanacija.

PROTETIKA NOHTA

Zaradi zdravstvenega stanja ali mehanske poškodbe, lahko noht ostane okrušen ali deformiran. Ker si danes vsi želimo lepih nohtov, lahko za lepši izgled takega nohta poskrbimo z nohtno protetiko.

Z umetno maso (gel) ustvarimo nohtno protezo, ki se popolnoma prilega že obstoječemu nohtu. Gre za hitro in lepotno rešitev, s katero naši pedikerji poskrbijo za vaše popolne nohte.

PROFESIONALNA KOZMETIKA ZA NEGO STOPAL DOMA

Pretesni ali nepravilno prilegajoči se čevlji lahko povzročijo bolezni, kot sta atletsko stopalo in glivice na nohtih. Bakterije v neprimernih čevljih najdejo odlične pogoje za razmnoževanje. Z blagovno znamko PRONTOMAN lahko za svoja stopala poskrbite tudi doma. 

Prontoman že 20 let razvija in nudi široko paleto učinkovitih izdelkov za optimalno zaščito stopal pred nalezljivimi boleznimi in glivičnimi okužbami

Izdelke si lahko ogledaš v naši spletni trgovini Lassana ali v naših salonih po Ljubljani.

SPLETNA TRGOVINA LASSANA

Na naši spletni trgovini si lahko ogledate izdelke, ki vam bodo pomagali do lepih nohtov in zdravih stopal.

SALONI, KJER IZVAJAMO PEDIKURO IN REŠUJEMO OSTALE PROBLEMATIKE STOPAL:

Zaloška 7   Dalmatinova 11   Slovenska 27  Derčeva 31  Tržaška 37  Regentova 1

PODARI DARILNI BON

*ideja za izvirno in uporabno darilo*

Na naši spletni trgovini LASSANA lahko kupite DARILN BON v vrednosti 25 ali 50€

Kliknite na spodnji gumb, kjer si lahko ogledate naš celoten darilni program!

IZDELKI, KI JIH UPORABLJAMO

Za delo v naših salonih uporabljamo profesionalno linijo izdelkov blagovne znamke PRONTOMAN – profesionalna, dermatološka linija izdelkov, ki so odlični za nego stopal, med postopkom medicinske pedikure, odstranjevanja kurjih očes itd.

Ker je potrebno stopala vzdrževati tudi doma, lahko izdelke PRONTOMAN za domačo uporabo, kupite v naši spletni trgovini.  

Iz našega bloga

Iščemo PEDIKERJA/KO

17. avgusta 2021
❗ZAPOSLIMO❗ Hej ti! Si izkušen/a pediker/ka, ki uživa pri delu s stranko oz. pri delu s strankinimi nogami? ? Imaš vsaj nekaj izkušenj in veliko že…

Zakaj je pedikura tako pomembna?

12. aprila 2021
Zakaj je pedikura tako pomembna za naše zdravje? Redno negovane noge so pogoj za naše zdravje in lahkotnejši korak. Zaradi epidemije je morala poča…
estetska_pedikura

Trda koža na stopalih

03. februarja 2017
Podobno kot otiščanci so vzroki za nastanek trde kože na stopalih nenehno drgnjenje zaradi neprimerne obutve, deformacij stopala, nepravilne hoje i…