Skip to main content

MODNI TRENDI Pomlad – Poletje 2023

Moda se neprestano razvija in spreminja – ni pomembno ali govorimo o stilu oblačenja, pričeskah, dodatkih itd.

Kreativna ekipa La Biosthetique nas je pred kratkim povabila v Pariz, na predstavitev modnih trendov za pomlad in poletje 2023.

La Biosthetique sodeluje z nekaterimi modnimi oblikovalci (oblek) in ustvarja pričeske na njihovih modnih revijah, zato vsako leto pripravi svojo modno kolekcijo, s katero napovejo modne trende za prihajajočo sezono. Dotaknejo se modnih oblek, ki se znajdejo v najbližjih trgovinah v Parizu; največji poudarek pa naredijo na make-up trendih ter seveda pričeskah.

Spring Vision (Pomladna Vizija), kakor so poimenovali letošnje modne trende,
se ozira tako v preteklost kot tudi v prihodnost.

Kot lahko opazimo na slikah, nekateri kosi oblačil precej spominjajo na 80-ta, 70-ta ali celo 60-ta leta. Enake vzporednice smo lahko opazili pri pričeskah – močno stopničaste pričeske, veliko volumna, mullet frizura ali kakor jo nekateri poznajo ”bundesliga frizura”.

Vse to je La Biosthetique ekipa prekrasno združila in ujela z novitetami ter prihajajočimi modnimi trendi, kakor jih še nismo videli.

PRVI DAN smo si lahko ogledali modno revijo, na kateri so prikazali stile oblačenja, ličenje ter seveda pričeske. Z vsakim modelom se je predstavil tudi njegov oblikovalec, ki je celoten ”look” opisal in predstavil iz kje je izhajal njegova/njena navdih. Predstavili so več modelov z različnimi stili in barvami ter oblikami pričesk. Pri modnih trendih oblačenja so prevladovale močne žive barve (rdeča, modra …), kjer so bile majice oz. zgornji deli oblačil enakih ali podobnih barv, kakor spodnji deli (hlače, krila …). Pisano cvetje pa dopolnjuje trendovski videz, kot naravni dodatek, ki doda pridih pomladi. Primeri: pasovi, prstani, uhani ipd.

FRIZURE  Mednarodni kreativni direktor La Biosthetique-a Alexander Dinter si je v kolekciji Spring Vision zamislil pričeske, ki so svobodne, brezčasne in ženstvene. Motivacijo in navdih so mu predstavljale geometrične, grafične in ekscentrične teksture za preoblikovanje pričeske. Prikazani videzi so primeri oz. prikazi njegovih zamisli, ki pa vedno dopuščajo dovolj prostora za individualne interpretacije. Vsaka pričeska je bila prikazana v dveh različnih stilih, ki sta vidno spreminjala izraz modela. Rezultat: videzi, ki so na ulici enako impresivni, kakor na platnu in so nosljivi v vseh okoliščinah.

MAKE-UP  Vsako ustvarjanje se začne z vizijo – v tem primeru z vizijo narave, ki se prebuja z velikim številom barv in svojo nežnostjo. Steffen Zoll, mednarodni kreativni direktor ličenja pri La Biosthetique-u, je v kolekciji trendov ličenja, to vizijo prinesel navdihujoče raznolike odtenke. Prav tako je trenutni trend pri ličenju minimalističen – “manj je več”.  Prikazal nam je svojo pomladno vizijo, ki pa jo lahko predstavimo kot močno in barvno ali nežno ter svežo v stilu ”no make-up look”.

  DRUGI DAN je imel poudarek na praktičnem delu. Na oder sta stopila dva frizerja in dva modela.

  Pričela sta z barvanjem, z letos najpopularnejšima barvama – Blond ter Magenta-rdeča. Prikazali so tehnike nanašanja barv in opisovala svoje delo ter razmišljanja, kako lahko barvanje prilagodimo vsem vrstam las in tipom pričesk.

  Nato sta se lotila striženja. Na blond modelu je bil prikazan trenutni trend ”Curtain Bangs” – daljši fru-fru s prečko. Na Magenta-rdečem modelu pa stopničasta bob frizura z nepovezanim, ostrim robom, ustvarjenim z lasmi pri obrazu.

  Pri prikazovanju styling-a oz. oblikovanju pričesk, sta najprej prišla dva nova modela. Prikazali so disko svet 70-ih let – močne in izrazite kodre, katere so nato razčesali in nadaljnjo oblikovali. Na drugem modelu smo lahko videli oblikovanje ”mokrega” videza pričeske.

  Oba styling-a si lahko ogledate spodaj.

   Vsi zgoraj opisani trendi bodo pomembno vplivali na modno industrijo pričesk za pomlad in poletje 2023. Uporaba drznih barv in dodatkov omogoča večjo ustvarjalnost in personalizacijo pri oblikovanju pričesk, kar bo zagotovo všeč večjemu krogu strank, ki iščejo inovativne videze z ne preveč drastičnim izstopaanjem. Za našo ekipo je udeležba na modnih trendih, vsakič zelo navdihujoča in neprecenljiva izkušnja, ki nam omogoči vpogled v najnovejše trende.

   S spremljanjem teh trendov naši frizerji pridobijo dragoceno znanje in še naprej premikajo meje ustvarjalnosti ter inovativnosti na tem nenehno razvijajočem se področju. Le tako lahko našim strankam zagotovimo, da so videti in se počutijo najbolje!

   LA BIOSTHETIQUE hiša v Parizu.