Skip to main content
članek1

Modni trendi jesen – zima 2019/20

  Lifestyle, moda, modni trendi, Novosti & trendi, Trendi

Poletje se je kar hitro prevesilo v hladno jesen, kar je za nas pomenilo znak, da je čas za predstavitev novih modnih trendov in smernic, ki bodo izstopale letošnjo jesen in prihajajočo zimo.

Kot do sedaj se je vse začelo v Parizu na predstavitvi Modnih trendov blagovne znamke La Biosthetique. Udeležili sta se ga tudi članici izobraževalnega tima Lassana Nada in Breda, ki sta pridobljeno znanje predajale naprej na slovenski predstavitvi modnih trendov v Lassani.

članek6članek6

Na predstavitvi so se punce dotaknile vseh aspektov mode: MAKE UP, OBLAČILA in seveda PRIČESKE.

Inspiracijo, ki je letos kreirala modno brv, so dizajnerji našli v oljnih portretnih slikah in izrazitih portretnih fotografijah. Portreti močno izražajo in prikazujejo čustva. Tako kot vsi svetovni trendi, se je tudi moda podala na pot digitalne resničnosti – Instagram in Pinterest sta le 2 platformi, skozi katere ljudje vidijo nov svet. Iz omenjenih dveh inspiracij je nastala kolekcija
JESEN – ZIMA 2019/20.

članek1

Kolekcija nam zagotavlja, da ravne pričeske niso na meniju. V ospredju so kodri, ki popestrijo in dodajo volumen lasem. Obujajo se stili 20-ih, kamor segajo začetki paža. Določene oblike frizur spominjajo na tako znano BOB pričesko. Razkošna kratka pričeska daje občutek prefinjenosti in elegance. Med barvami kraljujejo bolj jesenske barve rjavkastih tonov, prvo mesto pa zaseda barva breskve v vseh svojih odtenkih. Barve so polne prelivanja, ki so posledica dela z različnimi tehnikami kot so strobing in marmoriranje.
Ko pričeski dodamo še kodre, ki še dodatno poskrbijo za prelivanje barv, vsakič dobimo nov lesk in videz las.
K drznim pričeskam se poda ustrezen make up. Ker prihaja hladnejši čas, je moden topel in prefinjen make up.

članek2

Soft Whisper                      Strong Regard                      Intense Glance

Vsi trije videzi na eni strani predstavljajo nežno krhkost, na drugi strani pa odločnost, ki jo premore ženska – diskretno naličene oči in močna šminka ali močno poudarjene oči in nežna barva na ustnicah. Podobno kot pri laseh, se tudi tukaj barve gibljejo okoli rjave in temno zelene. Ustnice so rdečkaste barve, ki poudarjio moč in nežno roza, ki jih nekako potisne v ozadje.

Oblačila so letos hkrati obudila kombinacijo minimalizma in pretiravanja ter ju začinila z malo hladnosti, ki jo prinaša gotika.

članek3     članek4   članek5

Na predstavitvi modnih trenov Trend-Fashion-Inspiration jesen/zima 2019/20 v Ljubljani so člani izobraževalnega tima Lassana pridobljeno znanje o modnih trendih predale slovenskim frizerjem. Po uvodni predstavitvi trendov je sledil praktični del s prikazom dela na lutkah. Izkušeni člani izobraževalnega tima so predstavili tehnike barvanja in striženja, ki dajo končni videz v Parizu predstavljenih pričesk.
Po predstavitvi pričesk je vizažistka Almira pokazala in predstavila kako doseči modni videz ličenja ter na kaj moramo paziti pri nanašanju ličil.

članek2   6

Dogodek je začinila predstavitev modelov, ki so poosebljali predstavljene smernice makeupa, oblačil in pričesk. Pri izbiri ustreznih modnih oblačil nam je v pomoč priskočila veleblagovnica Nama. Naše mlade sodelavce podpiramo pri izražanju kreativnosti, kar nam hvaležno vračajo. Tako je mlad tim s ponosom predstavil svoje kreacije na modelih in nam zaupal kje črpajo svojo inspiracijo. Kako pomembno je slediti modnim smernicam so prepoznali tudi v oddaji Dobro jutro, ki so nas obiskali in z zanimanjem spremljali dogajanje v Lassani.

Lassana 10 19 64 min

Na koncu je sledilo še fotografiranje modelov za novo kolekcijo pričesk. Izpeljali smo ga kje drugje kot pa na ulici, ki nam je dala čudovito urbano ozadje.
Modni tredni so bili čudovito predstavljeni in menimo, da so udeleženci v svoje salone odnesli veliko znanja, kreativnosti in navdiha.

Več slik si lahko pogledate na našem FB profilu.

Lassana 10 19 73 min