Skip to main content

Modni trendi pomlad / poletje 2020

  frizura, lassana, Novosti & trendi

Code to create / Ustvarjalno razpoloženje / Koda za ustvarjanje

Letošnje modne trende oblačil za pomlad / poletje 2020 lahko z lahkoto označimo kot individualne in pristne. Če je v zadnjih letih kraljeval »Instagram« videz in je večini znanih »trendsetterk« vsako objavljeno fotografijo obdelal njihov osebni retušer, je to sezono v trendu naraven videz. Britanci so jih opisali kot trende preko katerih je posameznik lahko neodvisen in brutalno neposreden. Od leta 1980 je ta življenjski slog našel nepogrešljiv izraz v britanski modni reviji I-D. Zaradi takšnih načel je revija postajala modna oblikovalka trendov in navdih za fotografe ter modne oblikovalce. Ta zelo edinstven, avtentičen I-D videz je zdaj model za močne, vendar nosljive kroje in barvne kreacije, ki sta jih v tej sezoni ustvarila mednarodni kreativni direktor blagovne znamke La Biosthétique Alexander Dinter in mednarodna art direktorica Andrea Bennett za kolekcijo La Biosthétique Academy Spring-Summer 2020.

Letošnji modni trendi predstavljajo mešanico uličnega stila, športnega videza in visoke mode. Prva kolekcija tega novega desetletja se nanaša na lepoto iz povsem drugega zornega kota: naravnega in neurejenega.


Androgen, ženstven in punk videz

Ste si potihem od nekdaj želeli preizkusiti nekaj drznega, pa niste imeli poguma? Ta kolekcija je kot nalašč za to. Moden in brezčasen bob ostaja v ospredju trendi frizur te sezone. K njemu pa se pridružujejo krajše oziroma zelo kratke pričeske, za tiste najbolj drzne in samozavestne ženske ter resaste pričeske s fru fru-jem, ki uokvirijo obraz. V ospredju so androgen, nežen ter bolj feminilen in punk – rockovski videz. Tako pri blondinkah, kot rjavolaskah je v trendu igra kontrastov, pri blond barvi se izraža v mešanici toplih in hladnih odtenkov, s tehniko plastenja pa ustvarjajo glamurozno sodobno žensko z edinstvenimi dimenzijami. Za rjavolaske so v trendu peščeno bež in topli odtenki rjave barve, s tehniko micro lights pa dosežemo naravni videz pramen, kakršne bi ustvarilo sonce.

 190903 BIO AC SS 2020 15 LinaLaurence 12.2019 sRGB min  190903 BIO AC SS 2020 03 FewooLaura 12.2019 sRGB min


Poljub sonca

Poudarek poletnega make upa je na lepem tenu kože, ki ga poudarimo z bronze odtenki. Vsi trije videzi predstavljajo očarljivo, skrivnostno ter zapeljivo žensko. Žensko, ki je čudežna, prefinjena in zahtevna. Kot pri frizurah, so tudi pri make upih modni kontrasti, na eni strani bež, peščeni odtenki, na drugi modro-zelena barva oceana in  živo vijolična barva. Ustnice naj bodo v odtenkih barve lososa, satenasto roza in barvi tartufa.

 Ansicht rz labiosthetique collection ss 20 makeup colors 161219 min  LB Dekoset 0120 01 01.2020 sRGB min

Trajnostna moda 

V novem desetletju prednjačita trajnost in zavestno oblačenje. Modno kolekcijo so opisali  kot brezčasno, klasično in nosljivo. Najbolj zaželeni kosi so kratke hlače v vseh vrstah stilov, minimalistične in ekscentrične srajce, dolga glamurozna krila v kombinaciji s T-shirt majicami s puhom ter blazerji in telovniki čistih linij. V letošnji sezoni so se vrnile bermuda hlače, ki se nosijo s škornji do kolen ali dokolenkami. Modne barve te sezone so klasično modra, bela, siva in barva smetane in zemeljskih odtenkov v kombinaciji s subtilnimi vzorci ali enobarvnega videza. Od materialov pa je veliki povratek doživel saten v pastelnih in živih barvah.

 Marc Cain SS20 N 56 middle min  EN RUNWAY FASHION Spring Summer 2020 Final  Marc Cain SS20 N 19 middle min
 Letošnje modne trende zaradi epidemije, izjemoma nismo predstavili na Lassani, se pa že pripravljamo in upamo, da bomo v jesenskem času lahkon predstavili modne trende za jesen/zima 2020/21. 