Skip to main content
COVER-Modnefrizure-pomladijo_0000_funny-girl-with-glasses-plaid-shirt-showing-tongue-peace-sign-together-with-blonde-lad

Pomladite se za celih 10 ali celo 15 let!

  frizer ljubljana, frizerstvo Lassana

Vse si želimo karseda dolgo ostati mladostne. Letom lahko kljubujemo na različne načine, mladostni videz lahko dosežemo z nekaj preprostimi triki pri ličenju, s premišljeno izbiro pričeske, oblačil, obutve, krojev, barv in vzorcev, pa z redno vadbo, z jogo obraza in z uživanjem skrbno izbranih živil. Z leti se spreminjajo tudi lasje, ki sčasoma postajajo bolj krhki, redki, suhi , zato so naše frizerke kreativnega teama Lassana – Nada, Breda, Almira in Vesna, za spletni portal ZADOVOLJNA.SI pojasnile, kako lahko pričeske pričarajo mladosten videz. Preverite, kako vse lahko dosežete, da boste videti 10 let mlajše!

Lasje so okvir obraza in prava pričeska lahko pomladi

Najpomembneje je, da frizer upošteva obliko obraza, strukturo kosti, tip las in način vzdrževanja pričeske. Trenutno najbolj nosljive pričeske, ki ustrezajo skoraj vsem oblikam obraza, so bob tehnike oziroma paž, najsibo kratek, dolg, asimetričen, saj so dinamične, elegantne, graciozne, mladostne in tudi enostavne za vzdrževanje. Letos so torej zelo modni in nosljivi paži vseh dolžin, “pika na i” pri oblikovanju pričesk so vpletene kite, modno skuštrane pričeske in ležerno skodrani, valoviti lasje.

Dolžina las ni tako zelo pomembna, načeloma pa velja, da naj bi z leti pričeske prehajale v mehkejše linije. Priporočajo se predvsem striženja z veliko teksture, kot so resice, frufruji, stopničasto striženje. Frufru v obliki zavese izgleda denimo nežno, mehko in mladostno, obrazu odpre čisto novo dimenzijo, saj z njim lahko hitro prikrijemo in “omilimo ” leta, ki se kažejo na obrazu. Pri barvanju sta zelo pomembna dejavnika struktura las in polt, mehkobo in mladosten videz pa nam ponuja tudi modna tehnika barvanja “contouring”, tako da so svetlejše barve ob obrazu, in “balayage” za zelo naravni izgled. Barva las naj bo sicer v več barvnih, toplih tonih, kot so čokoladno rjava, medena, karamelna, bakrena, najboljša izbira pa je odtenek ali dva svetlejša barva od naravnih las. Modni trend sivih las v letošnjem letu pogumno prehaja v tople tone, čeprav lahko tudi s sivimi lasmi dosežete mladosten videz, če je pričeska usklajena z osebnim slogom, samozavestjo in splošno urejenostjo.

clanek

Pri doseganju mladostne pričeske so torej ključni osebni slog, samozavest, spoznavanje pravega frizerja, pravilna nega las in vzdrževanje frizure ter seveda dober frizer, ki vas pozna in vam zna svetovati. In čisto nič ne bo narobe – morda celo obratno – če po več letih opazno spremenite pričesko, verjetno boste deležni številnih pohval. Fino pa je tudi, če postanete obenem bolj drzne pri oblačilih – ne bojte se igrivih vzorcev in popestrite videz z živahno ruto, veliko živobarvno ogrlico, bluzo z divjim vzorcem, zlatim krilom, medtem ko bodo k bolj umirjeni opravi odlično pristajali rdeči čevlji z visoko peto in ujemajočo se torbico.

Časa ne morete zavrteti nazaj, lahko pa spremenite odnos. Starajte se s stilom. Sprejmite, da leta bežijo, in se zavedajte, da ste modrejši, zrelejši, da so vas izkušnje oblikovale v čudovito in vsega najlepšega vredno osebo. In ne pozabite – najbolj pomladijo sreča, nasmeh in iskrice v očeh. Zato – imejte se rade, cenite se, bodite Zadovoljne. Lepe ste, ženske ste. Zaslužite si najboljše.

Če vas vsebina zanima in vas zanima, kako lahko tudi obrazna joga, pravilna izbira barv oblačil in zdrava prehrana vplivajo na vaše staranje in izgled, si celoten članek lahko preberete TUKAJ.