Skip to main content

Se vam vraščajo nohti? Obiščite pedikerja

  Nasveti

Vse več ljudi zaradi vraščenih nohtov obišče zdravnika, saj gre za zelo bolečo in nadležno težavo. Največkrat ga obiščejo, ko je tkivo ob nohtu že vneto in zares razbolelo. Pri vraščenih nohtih na nogah je ključno, da reagiramo takoj, ko prepoznamo morebitno vraščanje in obiščemo pedikerja. Zdravljenje vraščenih nohtov na nogah niti ni tako težavno. Lassanini pedikerji se poslužujejo sanacije z vzmetnimi sponkami za vraščene nohte.

Kako pride do vraščenih nohtov na nogah?

Nohti lahko rastejo močno vbočeni, tako da robova vraščata v nohtni kanal in povzročata bolečine in ognojitev. Kadar ni dovolj zgodaj ustrezne nege, to povzroča vnetje levo ali desno od nohta, lahko pa se vname celoten končni člen prsta. Razlogov za napačno rast nohtov je veliko, od nošenja pretesnih čevljev, do neustrezne nege stopal ali napačnega striženja nohtov. Vraščeni nohti se pogosto ponavljajo, zato skrbite, da to preprečite. S ščipalcem noht postrizite ravno in tako preprečite, da bi bili koti nohta postriženi prekratko, kar je najpogostejši vzrok vraščenih nohtov. Izogibajte se ozkim čevljem, ki se na nogi ne držijo dobro, saj se ti neprestano drgnejo ob vaš prst in silijo noht, da prične rasti v kožo. Dnevno nanašajte vlažilno kremo, saj se nohti težje vraščajo v navlaženo in nežno kožo. Zdravljenje vraščenih nohtov v pedikerskih salonih poteka s pomočjo sponk za vraščene nohte.

Z vzmetno sponko za vraščene nohte v boj proti bolečini

Vzmetna sponka za vraščene nohte, ki jo pri svojem delu uporabljajo Lassanini pedikerji je ploščata listnata vzmet iz umetnega materiala. Uporablja se lahko pri vraščenih nohtih z ranjenimi nohtnimi utori, občutljivih stranskih nohtnih robovih in gnojnih vraščenih nohtih na nogah, primerna je tudi za diabetike. Številne stranke so zelo zadovoljne z učinkom vzmetnih sponk, saj je olajšanje takojšnje. Vzmetna sponka za vraščene nohte je alternativa operaciji. Končne rezultate zdravljenja lahko pričakujemo v enem do šest mesecev, odvisno od deformacije nohta.

Za zdravljenje vraščenih nohtov obiščite pedikerski salon

Da se izognemo vraščenim nohtom lahko veliko naredimo sami. Takoj ko se na obnohtni kožici pojavi rdečina, je priporočljiva uporaba solnih kopeli (večkrat dnevno) ter masiranje obolelega dela z vlažilno kremo. Vsekakor pa vam priporočamo obisk pedikerja, ki bo poskrbel za profesionalno in strokovno zdravljenje vraščenega nohta. V kolikor vas pestijo težave z vraščenimi nohti nas obiščite v salonih na Dalmatinovi 11, Zaloški 7, Derčevi 31, Regentovi 1, Tržaški 37 ali Slovenski 27.