Skip to main content
estetska_pedikura

Trda koža na stopalih

  pedikura, trda koža na stopalih

Podobno kot otiščanci so vzroki za nastanek trde kože na stopalih nenehno drgnjenje zaradi neprimerne obutve, deformacij stopala, nepravilne hoje in večjih obremenitev na primer pri delu ali športnih aktivnostih. Najpogosteje se pojavi v predelu blazinic stopala, pod peto in okoli petnega predela ter pod nožnim palcem. Težavo preprečimo s pravilno nego stopal tako doma kot tudi v pedikerskem salonu, kjer so cene pedikure zares ugodne.

Kaj sploh je trda koža na stopalih?

Trda koža na stopalih so poroženele odmrle kožne celice. Gre namreč za odziv kože na določene dejavnike iz okolja, saj telo z njo mehansko ščiti pred izgubo vlage ter na drugi strani pred prodiranjem snovi in organizmov iz okolja. Pri starejših ljudeh je lahko pokritost podplata s trdo kožo intenzivnejša, zato je nega stopal še toliko pomembnejša. V Lassani nudimo tudi zelo ugodne cene pedikure za storitve na domu ali v domovih za ostarele.

Kakšna je pravilna nega stopal?

V prvi vrsti izbirajmo zračno in udobno obutev. Pogosta uporaba hlačnih nogavic pri ženskah prav tako ni priporočljiva. Stopala vsakodnevno namažimo z ustrezno kremo. Ker stopalom posvečamo premalo tovrstne nege, koža pogosto otrdi tudi zaradi ekstremne izsušenosti, zato priporočamo namakanje nog v mlačni vodi. Otiščance in trdo kožo na stopalih strokovno odstranjujemo s pedikuro pri pedikerjih.

Kakšne so cene pedikure v Ljubljani?

Cene pedikure seveda variirajo. Poudariti pa je potrebno, da cena ni najpomembnejši dejavnik. Profesionalno opravljena nega stopal pri pedikerju lahko prepreči mnoge težave, ne le s trdo kožo na stopalih, temveč tudi z vraščenimi nohti, otiščanci oz. kurjimi očesi itd. Vabimo vas v naše pedikerske salone.