Skip to main content

Estetska ali medicinska pedikura za vse težave

  medicinska pedikura, pedikura ljubljana

Vsako pomlad naše pedikerje obišče precej strank, ki so čez zimo pozabile na nego stopal, s pomladjo pa iz omar zvlečemo sandale in natikače, ki odkrivajo naša stopala. Stopala, ki jih čez zimo skrivamo za debelimi in toplimi nogavicami ter jih le tu in tam namažemo z ustrezno kremo.

Nega nog = pedikura

Že tako so naša stopa nenehno v stiku s trdimi tlemi, dodatno jih obremenjujejo dolgotrajno sedenje, prekomerna telesna teža in nepravilna obutev. Na petah in blazinicah prstov se tako pojavi suha, razpokana, groba in trda koža. Poleg tega čevlji in nogavice preprečujejo naravno odvajanje vlage in onemogočajo zračenje preznojenih nog, kar povzroča razvoj glivic. Pretesni čevlji vodijo v nastanek otiščancev oz. kurjih očes.

Če se torej želimo izogniti resnim zdravstvenim zapletom, je redna nega nog nujna. Klasična pedikura bo poskrbela za osnovno nego nog, stopal in nohtov na nogah, za zdravljenje zgoraj naštetih tegob pa bo primerna medicinska oz. profesionalna pedikura. Oprema za medicinsko pedikuro namreč vključuje tudi kirurške instrumente, s katerimi lahko odstranimo težave tako na podplatih kot na nohtih.

Profesionalna pedikura = medicinska nega nog

Medicinska profesionalna pedikura je postopek, pri katerem uporabljamo kirurško sterilne instrumente, s katerimi odpravimo marsikatero tegobo. Medicinska nega nog obsega nego in oskrbo problematičnega stopala, ki vključuje odstranjevanje trde kože, kurjih očes in otiščancev, sanacijo glivičnega nohta, korekcijo vraščenih nohtov s posebnimi vzmetnimi sponkami in korekcijo deformiranih prstov na nogah.

Za zdravje in lep videz vaših stopal bo poskrbela strokovno usposobljena ekipa pedikerjev z dolgoletnimi izkušnjami. Naša oprema za pedikuro je vrhunska in najsodobnejša. Proti vraščenim nohtom se borimo s posebno vzmetno sponko, ki jo izdelamo za vsak noht posebej. Sponka ni moteča niti pri vsakdanjih opravilih niti pri športu. V učinkovitosti in eleganci naših vzmetnih sponk smo edinstveni, cenovno pa zelo ugodni.

Naši pedikerji bodo poskrbeli tudi za oblikovanje in lakiranje vaših nohtov, prav tako pa so vam na voljo različne masaže stopal.