Medicinska pedikura v Ljubljani pred poletjem

  Lassana svetuje, Nasveti

Medicinska pedikura je ena od storitev, ki jih izvajamo v naših salonih. Pri tem postopku uporabljamo medicinske instrumente, ki so sterilni. Z njimi odpravimo težave in tegobe, ki se nam pojavijo na nohtih in podplatih.

Z medicinsko pedikuro saniramo vraščene nohte, odstranjujemo otrdelo kožo na podplatih, otiščance in kurja očesa ter saniramo prste na nogah, ki so deformirani zaradi neustrezne obutve. Naše stranke pridejo na medicinsko pedikuro skozi celo leto, saj je nega nog pomembna ne glede na letni čas. V hladnih mesecih se nosi robustna in zaprta obutev, ki stopalom ne nudi zadostnega zračenja in udobja, zato se lahko noht zaradi nenehnega pritiska vraste v nohtni kanal. Neprimerna obutev povzroči tudi deformacijo prstov, kar je lahko zelo boleče. Spomladi zamenjamo zimsko obutev za lažjo in bolj udobno obutev, ki je bolj zračna in prijetnejša za nošenje. V spomladanskem času se ljudje začnejo več zadrževati zunaj, prične se rekreacija kot je tek, kolesarjenje, pohodništvo in podobno. V tem času obišče naše salone v Ljubljani veliko strank, ki želijo medicinsko pedikuro, da so njihova stopala urejena in pripravljena na toplejše mesece. V poletnem času lahko stopala zadihajo v udobnejših, lažjih odprtih čevljih, ki obenem razkrijejo tudi vse težave, ki jih imamo z nohti in podplati. Zaradi zdravstvenih in estetskih razlogov vam priporočamo obisk naših salonov v Ljubljani, saj vam bodo strokovno usposobljene pedikerke z uporabo sodobne opreme in pripomočkov sanirale težave, ki vas pestijo. Na našem ceniku pedikure boste našli medicinsko in klasično ter ostale storitve za razvajanje vaših nog. Poleg masaž, ki jih imamo na našem ceniku nudimo tudi sanacijo vraščenih nohtov z namestitvijo vzmetne sponke.

Pred pričetkom tekaške sezone se odločite za profesionalno pedikuro

Tek je zelo dober način rekreacije, saj ima pozitivne učinke na naše telo in duha. Je pa potrebno pri teku izbrati ustrezno obutev, ki je prilagojena našim stopalom in podlagi po kateri bomo tekli. Rekreativni tek zahteva mehko in udobno obutev, ki mora gležnju nuditi dobro oporo. Tek na dolge proge zahteva drugačno obutev, saj so obremenitve stopal večje. Maratonci morajo imeti obutev, ki je za številko ali dve večja, saj stopala med tekom otečejo in morajo še vedno imeti dovolj prostora v obutvi, da ne pride do pritiskov na stopala. Pred in po teku je potrebno poskrbeti za stopala tudi z medicinsko pedikuro, saj so med tekom zelo obremenjena. Zaradi povečanega znojenja, po teku priporočamo kopel, v katero dodamo sodo bikarbono, ki ima antiseptični učinek. Kopel prav tako deluje zelo blagodejno in sproščujoče. Potrebno pa je poskrbeti tudi za higieno obutve, saj so preznojeni čevlji idealno gojišče glivic in bakterij. Obutev je potrebno dobro prezračiti in temeljito posušiti. Vsem tekačem priporočamo medicinsko pedikuro v Ljubljani, nekaj dni pred tekom, pri kateri se odstrani otrdelo kožo kar preprečuje nastanek kurjih očes in skrajšanje ter oblikovanje nohtov. Zaradi pritiska ob pretesen čevelj, ki nastane pri predolgih nohtih, lahko pride do odstopanja nohta in krvavenja v nohtni posteljici.

Za klasično pedikuro lahko obiščete naše salone v Ljubljani v vsakem letnem času

Tudi v poletnem času moramo skrbeti za primerno obutev, da se ognemo težavam kot so vraščeni nohti, otiščanci in trda koža, ki jih saniramo z medicinsko pedikuro. Obutev mora biti iz zračnih materialov, nogi mora nuditi primerno oporo, idealna višina pete je do 4 cm. Najprijaznejša obutev vašim nogam je ergonomsko oblikovana in izdelana iz naravnih materialov. Skrbeti je potrebno tudi za nego nog doma, priporočljivo pa je občasno obiskati salon in si privoščiti medicinsko ali klasično pedikuro. Klasična pedikura poskrbi za osnovno nego nohtov in stopal, ki je kopel, oblikovanje nohtov, odstranjevanje otrdele kože in nanos kreme. V naših salonih v Ljubljani nudimo tudi masaže nog in stopal, ki delujejo zelo blagodejno in odpravljajo občutek težkih nog. V poletnem času je še posebej aktualno tradicionalno ali permanentno lakiranje nohtov na nogah, kar vam nudimo tudi v naših salonih. Občasne obiske priporočamo tudi zato, ker vas pedikerka, ki je strokovno usposobljena za zgodnje odkrivanje znakov oziroma zasnov za nastanek težav, kot so kurja očesa, vraščeni nohti in deformacija kosti, na to opozori in vam svetuje kaj lahko preventivno naredite doma sami.

Ustrezna pedikura tudi za stopala sladkornih bolnikov

V naših štirih salonih v Ljubljani izvajamo klasično in medicinsko pedikuro, prav tako pa nudimo pedikuro sladkornim bolnikom. Pedikura pri sladkorni bolezni mora biti izvedena strokovno in natančno. Tveganje pri diabetičnih bolnikih je izjemno visoko. Že najmanjša ranica lahko privede do vnetja in v najhujšem primeru do amputacije. Je pa skrb za stopala pri diabetičnih bolnikih zelo pomembna, saj je stanje odvisno od redne in predvsem pravilne higiene oziroma nege ter zgodnjega odkrivanja patoloških sprememb. Diabetičnim bolnikom priporočamo redne obiske pri pedikerki, ki temeljito pregleda stopalo in nohte ter jih pravilno oskrbi. Sladkorni bolniki imajo zaradi okvarjenih živčnih končičev zmanjšan občutek kakršnikoli dražljajev zato ne čutijo otiščancev, ran, žuljev in podobno. Zelo je pomembna primerna izbira nogavic in obutve, ki ohranja stopala diabetičnih bolnikov v dobrem stanju.

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane