Skip to main content

Ste vedeli, kaj škoduje vašim lasem?

  frizerstvo, kaj škoduje lasem, lepi lasje, Nasveti, nega las, zdravi lasje

Redna uporaba kakovostnih izdelkov za pranje las, dobra in profesionalna nega las, redni obiski pri frizerju, naši lasje pa vseeno še niso čisto taki, kot bi si želeli. Vsaka od nas ima svoj način umivanja, česanja in sušenja las, pa vendar obstajajo še nekatere napake, s katerimi nevede škodujemo našemu lasišču.

Ker zagotovo tudi vi spadate med tiste, ki se trudite za zdravje in sijaj vaših las, vam v nadaljevanju razkrivamo 9 stvari, ki jih pogosto počnemo, vendar s tem zelo škodujemo našim lasem.

Spodaj preberite in preverite, kaj lahko vodi do videza ne ravno negovanih las in kaj lahko popravite.

 

1. Reševanje zavozlanih las na silo3 10haircare

Zavozlanih las nikoli ne rešujte na silo, pa naj gre za mokre ali suhe lase. Lase razčesavajte počasi in z glavnikom, ki ima široke ščetine. Potrpežljivost se izplača, saj boste vašim lasem prihranili nepotrebno lomljenje.

2. Prepogosto spenjanje las v čop

Če vaše lase pogosto spenjate v tesne pričeske, jih lahko tudi to poškoduje, zato bodite pozorne vsaj pri izbiri elastike, ki naj bo bombažna in bolj široka, vsekakor pa se izogibajte plastičnim.

3. Prepogosto umivanje las

Ena najpogostejših napak, ki jih počnemo je to, da si prepogosto umivamo lasje. Bolj kot si lase umivamo, bolj zavzeto delajo naše žleze lojnice na lasišču in bolj se mastijo lasje. Zato je priporočljivo umivanje las 2 krat, največ 3 krat na teden. Lase pa si nujno 2 krat šamponirajte in ne izpirajte z vročo vodo.

4. Vlečenje sončnih očal čez lase

Verjeli ali ne, pritisk sončnih očal na lasišče (ko očala potegnemo na vrh glave) škoduje lasnim mešičkom. Dodatno napako naredimo, ko si jih poveznemo nazaj na oči in ob tem lahko izpulimo še par las.

5. Sušenje las na prevroči temperaturiUnhappy woman holding hairdrye

Ponavadi imamo vsi najraje, da si čim hitreje posušimo naše lase, kar pomeni, da jih sušimo na najbolj vroči temperaturi. Ravno to pa našim lasem močno škoduje. Večina sušilnikov ima več stopenj sušenja in naš nasvet je, da si sušite s čim hladnejšo temperaturo. Poskusite jo stopnjevati od tople proti hladni. Če boste zaključili s hladnejšo temperaturo (ali pa celoten postopek sušenja las opravili s hladno temperaturo) bodo vaši lasje mehkejši.

6. Slaba prehrana

Kvaliteta las je odvisna tudi od naše prehrane. Nujno potrebni vitamini za moč in sijaj naših las so vitamini A, C in E, ki jih pridobimo s sadjem, zelenjavo, oreščki, avokadom, jajci, itn., ne smemo pa pozabiti tudi na hidracijo, zato je tudi za zdravje naših las in lasišča pomembno, da spijemo zadostne količine vode.

7. Drgnjenje mokrih las z brisačo

Mokri lasje so zelo krhki, zato jih le narahlo ovijte z brisačo v turban, kar bo preprečilo dodatno lomljenje las.

8. Ne čistimo lepotnih pripomočkovyoung woman standing in bathroom in the morning royalty free image 909126118 1539965762

Umazani pripomočki lahko naše lasišče razdražijo in celo zaprejo pore, zato priporočamo, da svoje glavnike, krtače, ravnalnike in kodralnike las redno čistite.

9. Ravnanje in kodranje las

Navada brez katere marsikdo ne more, pa vendar jo zavoljo zdravja vaših las poskusite vsaj malce omejiti in vaše lase ne izpostavljajte toplotni obdelavi vsak dan. Vaše lase pa pred uporabo primerno zaščitite.