Zakaj je pedikura tako pomembna?

  Lassana Lifestyle, medicinska pedikura, nohti, odstranjevanje kurjega očesa, pediker, pedikura, refleksna masaža nog, stopala, vraščen noht

Zakaj je pedikura tako pomembna za naše zdravje?

Redno negovane noge so pogoj za naše zdravje in lahkotnejši korak. Zaradi epidemije je morala počakati marsikatera storitev, ki nam izboljšuje kvaliteto našega življenja, pa vendar ne smemo pozabiti na naša stopala, ki so predvsem iz zdravstvenega vidika ključna za naše zdravje in počutje. Z nepravilnim striženjem nohtov, napačno obutvijo, zaradi pojava diabetesa in težavami s hrbtenico, kolki ter koleni, lahko pride do vnetij, vraščenih nohtov, okužb in celo do deformacij stopal, ki privedejo do močnih bolečin in onemogočenega normalnega gibanja.

Medicinska pedikura obravnava raznovrstno problematiko stopal: kurjih očes, prekomerno poroženele kože, otiščancev, razpokane kože na podplatih in vraščenih nohtov. Od klasične oz. spa pedikure se razlikuje po tem, da se pri slednji stopalo obdela lepotno, z uporabo brusov se brusi odvečno kožo, medtem ko se pri medicinski pedikuri sanira in rešuje problematiko na stopalih z uporabo ostrih rezil, s katerimi odstranimo odvečno kožo in kurja očesa. Z redno medicinsko pedikuro rešimo vse težave, ki se pojavijo na podplatih in posledično odpravimo vse z njimi povezane bolečine. Naše pedikerske salone Lassana, ki so na slovenskem trgu eni vodilnih in strokovno najbolj podkovanih na področju medicinske pedikure, odlikuje profesionalna usposobljenost, natančnost, ljubezen do dela in bogata tradicija, kar omogoča tudi prenos praktičnega znanja in izkušenj na mlajši kader. Stalnemu usposabljanju zagotovo botruje tudi sodelovanje z zdravstvenim osebjem Univerzitenega kliničnega centra. Odličen pediker mora biti v prvi vrsti strokoven delavec, vesten, odgovoren, z veseljem do dela, ki se zna stranki posvetiti in ji pravilno svetovati glede njene problematike.

Pedikura ni luksuz, ampak potreba za bolj kvalitetno življenje.

pedikura cover

Zakaj prihajado težav na stopalih?

Za svoja stopala moramo skrbeti vse življenje. Že pri malih otrocih je potrebno nohte na nogah pravilno striči (najbolj neprimerna za striženje je uporaba ščipalke!).Največ problemov se na stopalih pojavi zaradi različnih deformacij. Z leti se našetelo spreminja, pristarejših se pojavijo težave s hrbtenico, kolki ter koleni in zaradi bolečin nezavedno prilagajajo svojo hojo ter tako nepravilno obremenjujejo stopala. Posledice tega so lahko kurja očesa, ploska stopala, spuščen prečni stopalni lok, idr. Deformacije so včasih lahko tudi dedne narave, kot je npr. hallux valgus – lateralni odmik sklepa palca ter kladivasti prsti. Z rednimi obiski strokovno podkovanega pedikerja, ki nudi profesionalno nego in uporablja kvalitetne pripomočke, se tudi to dobro rešuje. Za svoja stopala morajo redno skrbeti tudi bolniki z diabetesom. Ti lahko zaradi bolezni z leti popolnoma izgubijo občutek za toploto in bolečino in zato morajo biti pri negi stopal še toliko bolj pozorni, saj se lahko že pri striženju nohtov usodno poškodujejo. Vsaka neustrezna obravnava stopala za njih predstavlja potencialno nevarnost, ki lahko privede do rane, zaradi slabega celjenja pa pride v hujših primerih celo do gangrene in posledično amputacije noge. In končno, pozorni moramo biti pri obutvi, kajti noga se spreminja in skladno s tem je potrebno menjavati tudi obutev. Zaradi nepravilnih pritiskov obutve na določenih mestih, se lahko pojavijo različne deformacije, ki sčasoma predstavljajo tak problem, da je potrebno zamenjati celotno obutev.

Čudežna vzmetna sponka

Vzmetne sponke na trgu niso novost, saj jih v naših salonih Lassana uporabljamo že nekje od 50.ih let naprej. S tovrstno metodo smo bili med prvimi, ki smo vsa leta učinkovito in uspešno reševali problematiko vraščenih nohtov ali njihovene pravilne rasti, bodisi zaradi udarcev ali pooperativnih posegov. Se je pa v vsem tem času močno izboljšala kakovost vzmetnih sponk in lepil, sedaj odlično držijo sponko, da ne odpade z nohta. Vzmetne sponke so ploščate jeklene žičke, ki jih personalizirano izdelamo in oblikujemo za vsak noht in vsako stranko posebej. Ta nohtno ploščo dviga in preprečuje vraščanje nohtov v kožo. Pri oblikovanju sponke je potrebno malo finomehanike, ampak je rezultat krasen in preverjen. Sam postopek je za stranko neboleč in daje dobre rezultate, če vam ga dela strokovna pedikerka.Z vzmetno sponko uravnavamo rast nohta in preprečujemo bolečine, ki nastajajo pri vraščanju nohtov v meso.Običajno vas reši bolečega operativnega odstranjevanja nohta.

3wt4t2r4

Prej / Potem: Saniranje vraščenega nohta z vzmetno sponko.

42e12r1r1

❤️ Da se bostepo medicinski pedikuri še bolje počutili,si za konec lahko privoščite refleksno masažo stopal ali kraljevsko masažo nog, obe imata blagodejni učinek in poskrbita za boljšo prekrvavitev nog ter regeneracijo.❤️

 

Svoja stopala si lahko uredite še danes in se naročite v najbližji Lassanin pedikerski salon!

Pedikerski saloni Lassana:

2021 © Lassana d.o.o., vse pravice pridržane